9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada Moldova are şi o porţiune de asfalt, dar GPS-ul te trimite în noroi

Strada Moldova are şi o porţiune de asfalt, dar GPS-ul te trimite în noroi

Articolul „Unde a dispărut asfaltul de pe strada Moldova? Rela asfaltează cu nutela“ publicat, luni, de Gazeta de Sud a stârnit o serie de reacţii în mediul online.

Unii craioveni s-au regăsit în noroiul de pe strada Moldova, alţii s-au plâns că, deşi au asfalt pe stradă, acesta a început să cedeze. „Aşa s-a zis şi de Aleea 1 Şimnic că este asfaltată, însă doar 300 de metri din 2 km. Să mai treacă prin zonă să vadă ce asfalt s-a pus“, a fost unul dintre comentarii. „Strada este asfaltată, mai puțin partea unde nu sunt case, acolo lucrează cei de la Compania de Apă!“, a scris un alt craiovean. „Stați liniștiți că și dacă vă punea asfalt tot degeaba era, că mai sunt străzi care au fost asfaltate anul trecut și deja a început să se vadă noroiul de sub el!“, a fost un alt comentariu.

Aproape la fiecare comentariu postat apărea însă o precizare automată, cum că drumul plin de noroi nu reprezintă, de fapt, strada Moldova, ci o prelungire a ei: „Acea prelungire nu apartine străzii Moldova, e făcută de cei cu case pe câmp, declarate anexe agricole, în extravilan, care și-au asumat obligația să-și facă pe banii lor legătura cu strada Moldova“.

GPS-ul te trimite în capătul celălalt al străzii

Cum a devenit celebră peste noapte strada Moldova, un drum ca multe altele de la periferia Craiovei? După discuţiile din ședința Consiliului Local de joia trecută, când s-a aprobat bugetul municipiului pe 2023. Printre amendamentele opoziţiei s-a numărat şi asfaltarea unor străzi de la periferie, printre care şi strada Moldova. Aici a intervenit viceprimarul Aurelia Filip, care a susţinut sus şi tare că „strada Moldova este asfaltată din toamnă“, fără alte precizări.

GdS a primit unele sesizări cum că spusele viceprimarului nu bat cu realitatea din teren, aşa că am apelat la GPS pentru a ne conduce la destinaţie. Aşa am rămas blocaţi în noroi, pentru că GPS-ul te trimite în capătul celălalt al străzii. Pe plăcuţele de pe casele oamenilor scrie cu litere de-o şhioapă „Moldova“ – numele străzii, iar drumul este aproape impracticabil. Deci, nici urmă de asfalt.

Strada Moldova: 200 de metri de asfalt, iar apoi Dumnezeu cu mila

Şi, totuşi, există ceva asfalt pe strada Moldova, pe o porţiune de circa 200 de metri, cum intri din Şoseaua Popoveni. Apoi asfaltul se opreşte brusc, dar drumul continuă. De aici încolo însă fiecare se descurcă cum poate, pentru că drumul devine impracticabil. După ninsoarea din week-end, el nu mai arată ca o cremă nutela, ci ca o combinaţie între ciocolată şi fulgi de cocos, ca să rămânem în domeniul culinar. Cum, de altfel, rămâi pe loc şi cu maşina, pentru că nu mai poţi înainta, deşi zona este locuită. Şi craiovenii de aici plătesc taxe şi impozite precum cei mai norocoşi din capătul asfaltat al străzii, dar la ei nu a mai ajuns asfaltul.

Nici GdS nu a putut ajunge, vinerea trecută, din locul indicat de GPS până în capătul străzii Moldova, din cauza drumului prost. Ar fi fost însă corect ca şi viceprimarul Aurelia Filip, atunci când a susţinut ferm că strada Moldova este asfaltată, să facă precizările de rigoare. Adică să pomenească şi de restul străzii, care zace şi acum în noroi. Dar se pare că 200 de metri de asfalt sunt suficienţi pentru a considera asfaltată o stradă întreagă, fie ea şi prin câmp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS