25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj(VIDEO) Mal de pământ prăbușit la Cariera Rosiuța

(VIDEO) Mal de pământ prăbușit la Cariera Rosiuța

-

Un mal de pământ s-a prăbușit la Cariera Roșiuța, din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

O parte a pământului a ajuns ieri peste o bandă transportoare. Mai mulți mineri se aflau în zonă când a apărut fisura în malul de pământ.

Oamenii s-au îndepărtat la timp de malul de pământ. În cele din urmă acesta s-a desprins și a căzut peste banda de transport și în apropiere.

Nimeni nu a fost rănit. Activitatea în zonă a fost oprită temporar.

„În data de 31.01.2023, în jurul orei 13.00, la Cariera Rosiuta, la circuitul de transport al excavatorului ERC1400/04 – T544, s-a produs o desprindere de material din taluzul lateral, afectând aliniamentul transportorului pe o lungime de aproximativ 50 m.

Producerea surpării a fost cauzată de lucrările miniere de subteran din zona respectivă, coroborat cu precipitaţiile din ultima perioadă. Zona este predispusă acestui fenomen şi este monitorizată. Incidentul nu a produs pagube materiale la instalaţia de transport şi nu a pus în pericol salariaţii. Pentru eliminarea efectelor incidentului s-a intervenit în descongestionarea materialului şi alinierea transportorului pe zona afectată, putând fi repus în funcţiune în cursul zilei de 01.02.2023“.

Este de amintit că la finalul anului trecut un mal de pământ s-a prăbușit peste un excavator al UMC Jilț. Nici atunci nu au existat persoane rănite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbat rănit într-un accident rutier la Târgu Jiu

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea...

ȘTIRI GdS