9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a schimbat Legea deșeurilor! Amendă uriașă la Craiova, pentru o roabă de moloz

S-a schimbat Legea deșeurilor! Amendă uriașă la Craiova, pentru o roabă de moloz

S-a schimbat Legea deșeurilor! Două craiovence s-au ales cu o amendă uriașă din partea polițiștilor locali după ce au fost depistate în timp ce abandonau pe trotuar câțiva saci cu gunoi și moloz. Deșeurile au fost transportate cu o roabă și lăsate chiar la intersecția bulevardului Nicolae Romanescu cu strada Popova.

Cele două persoane au fost depistate în fapt, sâmbătă, de o patrulă a Poliției Locale Craiova și sancționate cu o amendă record de 30.000 de lei. Noul cuantum al amenzii este prevăzut de o modificare a Legii deșeurilor, intrată în vigoare de la data de 12 ianuarie, după cum a explicat Poliția Locală, pe pagina de socializare a instituției. Mai mult, cele două „norocoase“ au rămas și fără roabă.

Postarea de pe Facebook este făcută în stilul caracteristic al Poliției Locale Craiova, cu titlul „Primele beneficiare ale amenzilor modificate de la Legea deșeurilor. 30.000 de lei amendă pentru aruncarea gunoiului pe trotuar“.

„Două «doamne» din Craiova au «dorit» să fie primele persoane sancționate pe legea specială a deșeurilor, care prevede sancțiuni mărite, de ordinul miilor de lei, prin modificările ce au intrat în vigoare joi, 12 ianuarie 2023. Acestea au fost depistate de polițiștii locali ce patrulau pe bulevardul Nicolae Romanescu, la intersecția cu strada Popova, în timp de «descărcau» dintr-o roabă, pe trotuar, deșeuri provenite din gunoaie, moloz și obiecte sanitare sparte. Au fost sancționate cu amenzi în cuantum de 30.000 lei și, conform normelor legale, au rămas și fără «utilaj». Urmează să fie notificat operatorul de salubritate pentru a le imputa cheltuielile efectuate cu transportul și curățarea domeniului public“, este postarea de pe Facebook a Poliției Locale Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS