6.4 C
Craiova
miercuri, 11 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova face selecţia „instalatorilor“ pentru acordul de 5,8 milioane de euro

Primăria Craiova face selecţia „instalatorilor“ pentru acordul de 5,8 milioane de euro

Până să stabilească noua firmă care se va ocupa în următorii patru ani de reparaţii curente, generale şi de renovare la unităţile de învăţământ (lucrări care se pot executa fără autorizaţie de construire), Primăria Craiova a început şi selecţia „instalatorilor“.

GdS a prezentat, în toamna anului trecut, firmele care se luptă să obţină acordul cadru pe 48 de luni pentru reparaţiile efectuate în şcolile şi imobilele deţinute de municipalitate. Vorbim de o licitaţie care a demarat în luna august 2022 şi care se apropie de final, cele trei oferte primite fiind în ultima fază a evaluării înainte de selectarea câştigătorului. Contractul până în 2026 are o valoare cuprinsă între 27.097.345,45 lei şi 47.522.389,93 lei (fără TVA). Adică o sumă maximă, cu TVA, de 56.551.644 lei (11,5 milioane de euro), care ar putea fi cheltuită în următorii patru ani, cu 4.887.788,14 lei (fără TVA) valoarea celui mai mare contract subsecvent. Aici lupta se dă între societatea care a executat şi până acum lucrările de reparaţii la şcoli – Construct Invest Carpaţi SRL, şi două asocieri de firme: Hogam SRL (lider) – Cliduncon SRL şi Droexpert Davcons (lider) – Alexcor Trading SRL.

Asta nu e însă tot! Din data de 22 decembrie, Primăria Craiova a început şi analiza ofertelor primite pentru un alt acord cadru care priveşte imobilele deţinute şi administrate de autoritatea publică locală. Vizate sunt, în principal, tot şcolile, numai că de data asta primăria caută electricieni şi instalatori. Adică o firmă separată care să se ocupe de lucrări de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor electrice, de încălzire şi sanitare (alimentare apă, canal) de la şcoli şi grădiniţe, tot ce se pot executa fără autorizaţie de construire. Alţi bani, altă distracţie, pentru că şi aici valoarea maximă a acordului cadru de patru ani se apropie de 6 milioane de euro.

Primăria Craiova face selecţia „instalatorilor“. Patru oferte sunt în analiză

Primăria Craiova a primit patru oferte pentru acordul cadru privind repararea şi întreţinerea instalaţiilor electrice, de încălzire şi sanitare la imobilele deţinute de municipalitate. Acestea au intrat în etapa de evaluare, cu termen final de stabilire a câştigătorului data de 14 martie. Valorea minimă estimată a acordului cadru este de 8.005.853,28 lei, iar cea maximă de 24.004.592,76 lei (fără TVA). Adică un interval cuprins între 1,9 milioane de euro şi 5,8 milioane de euro (TVA inclus).

Potrivit anunţului de participare la licitaţie, contractele subsecvente vor fi încheiate în funcție de necesitățile efective ale autorităţii contractante. Primăria a întocmit anexe cu cantităţi minime şi maxime care ar putea fi solicitate prin contract pentru repararea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare, dar ele pot fi oricând „mai mari, egale sau mai mici decât acestea, în funcție de necesități“. Valoarea celui mai mare contract subsecvent estimat a se încheia este de 1.512.256,13 lei fără TVA, iar cel mai mic subsecvent ar fi de 500.365,83 lei fără TVA.

Primăria Craiova face selecţia „instalatorilor“ pentru acordul cadru de 5,8 milioane de euro

Cine sunt „instalatorii“ care vor să se pună la dispoziţia municipalităţii? Nituro Ind SRL din Craiova (cu Testoclima SRL subcontractant), CSID Construct SRL din Craiova (cu Primaserv SRL subcontractant), asocierea craioveană Construct Invest Carpaţi SRL (lider) – BTF Engineering SRL şi asocierea Exe Green Engineering SRL, din Voluntari (lider) – Future IGMG SRL, din comuna Trifeşti, judeţul Neamţ. Construct Invest Carpaţi SRL este prezentă şi la licitaţia pentru lucrările de reparaţii din şcoli, în timp ce asocierea Exe Green Engineering – Future IGMG este o noutate pentru Craiova. Firma din Voluntari oferă o gamă variată de produse şi servicii de instalaţii electrice şi eficienţă energetică, iar Future IGMG produce şi distribuie piatră murală, pavaje, pavele, dale, rigole şi borduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS