20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞase craioveni, în arest pentru trafic de droguri

Şase craioveni, în arest pentru trafic de droguri

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele a şase craioveni acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Procurorii DIICOT susţin că inculpaţii au vândut droguri la diverse festivaluri de muzică. În urma percheziţiilor, oamenii legii au găsit 750 grame de cocaină şi alte droguri de mare risc.

Potrivit anchetatorilor, cei şase inculpaţi sunt suspectaţi că au vândut droguri de mare risc la diverse festivaluri de muzică.

„În cauză s-a reținut faptul că inculpații au procurat în vederea comercializării droguri de mare risc. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că membrii grupării infracționale obişnuiau să vândă droguri la diferite festivaluri de muzică.
La data de 18.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de 30 de percheziții domiciliare, cu ocazia cărora au identificat și ridicat cantitatea de aproximativ 750 de grame de cocaină, precum și alte droguri de mare risc”, au precizat procurorii DIICOT.

În arest pentru trafic de droguri de mare risc

După percheziţii, la sediul DIICOT din Craiova au fost aduse 23 de persoane. Dintre acestea, şase au fost reţinute pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de mare risc. Este vorba de şase craioveni cu vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani. Pe 19 octombrie 2022, cei şase inculpați au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatele de arestare au fost emise de judecătorii de la Tribunalul Dolj.

Ulterior, instanţa de judecată a prelungit mandatele de arestare emise pe numele inculpaţilor. În decembrie, judecătorii au respins cererile inculpaţilor privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu. Tribunalul Dolj a prelungit mandatele de arestare cu încă 30 de zile. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Craiova, instanţă care le-a respins contestaţiile ca nefondate. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS