18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSurpriză la Zoo Craiova! A venit pe lume un pui de șopârlă

Surpriză la Zoo Craiova! A venit pe lume un pui de șopârlă

Începutul anului 2023 vine cu o surpriză la Grădina Zoologică din Craiova. Terariul din incinta Zoo are un nou membru, un pui de șopârlă din specia Anolis Equestris (Anolul Cavaler), anunţă, pe Facebook, RAADPFL Craiova.

Puiul de şopârlă a venit pe lume în urmă cu câteva zile și este foarte energic, după cum a susţinut Gheorghe Diaconeasa, coordonatorul activității de la Grădina Zoologică. Numărul exemplarelor din această specie de șopârle a ajuns, acum, la patru. Potrivit informaţiilor postate de RAADPFL, anolul cavaler sau cavalerul cubanez este cea mai mare specie de anole din familia Dactyloidae. Țara natală este Cuba, dar se întâlnește și în Florida. Masculul este mai lung decât femela și poate ajunge la 35-50 cm lungime.

„Terariul din Craiova a fost deschis în luna iunie a anului trecut, având 18 reptile din șapte specii diferite. Dimensiunea lor variază de la câțiva centimetri până la aproape 2 metri, ca în cazul iguanei. Aceste specii provin din toate colțurile globului și, special pentru ele, o clădire din cadrul Grădinii Zoologice a fost amenajată corespunzător. Spațiile interioare au fost gândite în urma unor colaborări cu specialiști în domeniu, în așa fel încât să reproducă adevărate ecosisteme pentru reptile, de la plante și roci din zonele de proveniență până la condiții similare de lumină, temperatură și umiditate“, se mai arată în mesajul regiei.

Programul de vizitare a terariului de la Zoo Craiova în perioada de iarnă este următorul: marți – vineri, între orele 10.00 – 14.00, și sâmbătă și duminică, orele 10.00 – 15.00. Intrarea este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS