15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii doljeni au monitorizat șoselele din județ și în acest weekend

Polițiștii doljeni au monitorizat șoselele din județ și în acest weekend

Polițiștii doljeni au acționat, în ultimele 24 de ore, în sistem integrat pentru reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere și depistarea conducătorilor auto care care încalcă normele rutiere.

Aceștia au aplicat 110 sancțiuni contravenționale, au reținut 21 de permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, 6 pentru conducerea unui vehicul fără permis, 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și o infracțiune privind refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice.

Un șofer băut și fără permis a intrat cu mașina în pom

În noaptea de sîmbătă spre duminică, la ora 01.00, polițiștii Poliției Orașului Dăbuleni au fost sesizați de către polițiști ai Serviciului Rutier Olt cu privire la faptul că, pe DN 54A, în afara localității Dăbuleni, a avut loc un accident rutier.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că un tânăr, de 23 de ani, din comuna Ianca, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe DN 54A, în localitatea Ianca, nu ar fi oprit la semnalul de oprire al polițiștilor olteni, fiind urmărit aproximativ 4 km, până în orașul Dăbuleni.

La intrarea pe strada Săliștea, din cauze ce urmează a fi stabilite din cercetări, conducătorul auto ar fi pierdut controlul asupra volanului, intrând în coliziune cu un copac.

În urma impactului, un tânăr de 19 ani, tot din comuna Ianca, pasager în autoturism, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la spital.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă.

Cercetați pentru conducerea unui vehicul sub influența drogurilor

În seara zilei de 10 decembrie a.c., ora 23.30, în cadrul unei acțiuni ”Blitz”, polițiști ai Secției 5 Poliție Craiova au oprit, pentru control, un autoturism ce circula pe strada Calea Severinului, din municipiul Craiova.

La volanul autouturismului a fost legitimat un tânăr, de 26 de ani, din municipiul Craiova, care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de canabis.

Tot ieri, la ora 11.30, polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au depistat un tânăr, de 18 ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Racoțeanu, din orașul Filiași.

Tânărul a fost testat cu aparatul drug test, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină.

Cei doi conducători auto au fost conduși la unități medicale unde le-au fost recoltate mostre biologice.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS