4.8 C
Craiova
joi, 2 februarie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljLegea care aprobă finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova, promulgată de preşedintele Iohannis

Legea care aprobă finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova, promulgată de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru aprobarea contractului de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Actul normativ reglementează finanţarea construirii unui nou spital regional de urgenţă în Craiova, care va deveni un centru de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea de sud-vest, ce va trata pacienţii critici şi cazurile ce necesită tehnologie şi expertiză de nivel înaltm conform News.ro.

Noul spital regional de urgenţă va avea peste 800 de paturi

Conform propunerii legislative, noul spital regional de urgenţă va avea peste 800 de paturi, va fi un complex de clădiri cu şapte etaje şi va înlocui Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Potrivit contractului de finanţare, împrumutul BEI în valoare de 368 milioane de euro reprezintă circa 73% din costul net aferent construcţiei.

„Diferenţa de circa 140,52 milioane de euro, la care se adaugă taxele şi impozitele aferente proiectului, se va asigura de partea română, din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat”, mai indică sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS