20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCJ Dolj a votat! Acordă 120.000 de euro pentru Wizz Air

CJ Dolj a votat! Acordă 120.000 de euro pentru Wizz Air

Consiliul Judeţean Dolj a votat joi, în timpul unei şedinţe extraordinare, proiectul prin care va acorda companiei aeriene Wizz Air un ajutor de minimis în valoare de 120.000 de euro. Această sumă va fi defalcată pe doi ani. Această sumă va fi defalcată pe doi ani. Astfel, în anul 2022, vor merge către firma aeriană din Ungaria 40.000 de euro, iar în 2023, suma se va dubla, adică va ajunge la 80.000 de euro. Scopul acestor bani, potrivit autorităţilor, este acela de a creşte traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional Craiova şi de a aduce noi destinaţii pentru cei care vor să călătorească cu avionul din oraşul nostru. Şedinţa s-a terminat cât ai zice „peşte“, nu au existat obiecţii nici pentru acest proiect, nici pentru celelalte două care au mai fost aprobate.

Cursă spre Danemarca, de pe 18 decembrie

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare au fost trei puncte, iar cel mai important dintre acestea a fost cel legat de ajutorul acordat către Wizz Air. Nu au fost niciun fel de discuţii pe marginea acestui proiect, care a fost aprobat imediat. „A fost nevoie de această şedinţă fiindcă prima cursă spre Danemarca va avea loc pe 18 decembrie, iar noi a trebuit să avem toate documentele până atunci. Avem avizul Consiliului Concurenţei, proiectul nu încalcă legea ajutorului de stat“, a spus Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

În curând, chiar de pe 18 decembrie, din Craiova se va putea călători cu avionul către Danemarca. Mai exact, spre oraşul Billund, acolo unde se află parcul Legoland, locul în care s-au creat binecunoscutele jocuri LEGO. Cea de-a doua destinaţie care va intra pe lista celor operate de la Craiova va fi către Torino, Italia.

Proiect pentru piste de biciclete pe 176 de kilometri din Dolj

Cel de-al doilea punct din şedinţa Consiliului Judeţean Dolj a fost legat de un proiect din cadrul PNRR, prin care se vor construi piste de biciclete pe Traseul Eurovelo 6 Mehedinți- Dolj, Olt. Va fi vorba despre un traseu cu piste de biciclete ce va măsura 357 de kilometri. Din distanţa totală, 176 de kilometri se află în judeţul nostru. Potrivit preşedintelui CJ Dolj, este vorba despre un proiect cu o valoare totală de 29 de milioane de euro. „Judeţul nostru este pe un traseu european şi încercăm să obţinem finanţare pentru acest proiect. Trebuie să profităm de orice oportunitate“, a spus Cosmin Vasile în timpul şedinţei.

Şi acest proiect a trecut într-o clipită, fără nicio obiecţie.

CJ Dolj intenţionează să modernizeze ambulatoriul de la Leamna

Cel de-al treilea punct a fost introdus pe ordinea de zi în ultimul moment. Este vorba despre depunerea unui proiect de finanţare prin PNRR, pentru achiziţionarea de echipamente pentru ambulatoriul Spitalului Leamna. „În dosar există în jur de 40 de echipamente pe care ne propunem să le achiziţionăm prin acest proiect pe care îl vom depune. Acesta are o valoare de 200.000 de euro. Am introdus proiectul în această şedinţă pentru că ghidul a fost publicat abia săptămâna trecută, iar în zilele următoare deja trebuie să depunem proiectul. Eu zic că ne-am mişcat destul de repede“, a adăugat Cosmin Vasile.

Citeşte şi: Masa de Crăciun, mai „piperată“ ca niciodată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS