-2.5 C
Craiova
miercuri, 8 februarie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljFOTO. Primul tramvai nou a ajuns la Craiova

FOTO. Primul tramvai nou a ajuns la Craiova

Primul tramvai nou a ajuns la Craiova, iar circulația în zona RAT, pe Bulevardul Dacia, a fost restricționată timp de două ore, pentru ca acesta să fie coborât pe șine, a anunțat primarul Lia Olguța Vasilescu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Acest tramvai și celelalte care vor veni, în perioada următoare, vor fi testate cu o încărcătură de 15 tone de saci cu nisip, până la parcurgerea unei distanțe de 500 km fiecare, pe timpul nopților. În afara faptului că vatmanii vor trebui să se familiarizeze cu ele înainte să iasă în trafic, vom verifica și dacă pe traseu mai sunt de făcut remedieri la peroane sau calea de rulare”, a transmis primarul Craiovei.

foto: Facebook – Lia Olguța Vasilescu

Tramvaiele construite pentru Craiova au o lungime de 27 metri, 58 de locuri pe scaune și o capacitate totală de 218 locuri, spațiu pentru persoane cu dizabilități, sunt echipate cu sisteme de diagnosticare, aer condiționat, Wi Fi și prize USB, fiind modelul Twist, cel mai modern proiect de tramvai al producătorului polonez PESA, mai precizat Olguța Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS