5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAtenţie, asfaltul se transformă în noroi pe unele străzi din Craiova!

Atenţie, asfaltul se transformă în noroi pe unele străzi din Craiova!

Introducerea canalizării în unele zone din Craiova şi realizarea branşamentelor pentru anumite blocuri nou-construite distrug străzile oraşului şi, în acelaşi timp, confortul craiovenilor. Pe unele străzi care erau asfaltate, putem spune că asfaltul se transformă în noroi, pentru că acestea au ajuns să arate mai rău ca nişte uliţe din mediul rural.

Strada Emil Racoviţă, bombardată

GdS a urmărit, de-a lungul timpului, situaţia foarte multor străzi cu probleme din Craiova, iar pe unele dintre acestea se pare că neplăcerile nu se mai termină. Este cazul străzii Emil Racoviţă, aflată chiar în spatele Autogării de Sud. La începutul străzii s-au ridicat două blocuri, care au primit deja primii locatari. Constructorii, însă, au uitat să reamenajeze zonele unde au săpat să introducă utilităţile. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care jumătate din lăţimea străzii să fie decupată şi să fie înlăturat asfaltul, de mai bine de un an.

Până acum, însă, nimeni nu a mai refăcut strada, iar acum zona arată ca după bombardament. Gropi foarte mari şi nisip în loc de asfalt pe toată zona care a fost decupată. „E dezastru ce e e aici! Ne-am săturat de situaţie, vă rog să mă credeţi! Acelaşi lucru şi pe strada Măceşului, noi acolo locuim. Când ieşim din dezastrul de pe strada noastră, dăm în dezastrul de pe strada Emil Racoviţă. Chiar dacă primăria se află acum la Centrul Multifuncţional, adică la câţiva paşi de noi, se pare că nimeni nu a observat situaţia aceasta. Crăciunul o să ne prindă tot aşa, ca şi anul trecut“, a spus un bărbat.

Strada Poporului, dezastru complet

Pe Strada Poporului s-a introdus canalizare nouă, iar strada a devenit dintr-una asfaltată, una plină de noroi. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, în capătul străzii s-a construit un bloc, iar introducerea utilităţilor a creat dezastru. Şi cum prostul obicei al constructorilor din Craiova este să spargă străzile şi apoi să le refacă în bătaie de joc, aşa s-a întâmplat şi în acest caz. Practic, oamenii care locuiesc pe această stradă, unde sunt numai case, s-au trezit cu blocul între case şi, pe deasupra, cu strada făcută praf. Acum noroiul se scurge de la un capăt la altul al străzii.

„De când au început să bage canalizarea asta nouă, aşa ne chinuim. Au terminat-o deja, dar văd că nu se întâmplă nimic. De blocul acesta nou nici nu mai zic….Uitaţi-vă că vin în fiecare zi să lucreze şi nu îi dau de cap canalizării pentru bloc. Mereu au probleme. Au făcut strada ţăndări şi parcă nu mai termină. La mine la ţară e mult mai bine. Acolo avem strada pietruită, nu e strop de nămol. Dar aici, la Craiova, strada noastră e numai nămol, cu toate că ea este asfaltată“, a spus un craiovean care locuieşte pe Strada Poporului.

Strada Remus, reparată în bătaie de joc

O altă situaţie total nefericită se întâmplă şi pe strada Remus din Craiova. Şi acolo s-a introdus canalizare nouă, şi au apărut şi două blocuri noi. Din primăvara acestui an, strada a fost spartă direct pe centru pentru introducerea utilităţilor, apoi în tot şanţul, care măsura zeci de metri, a fost băgat pietriş. Multe luni la rând strada s-a aflat în această situaţie, iar pietrele din şanţ se înşirau pe tot carosabilul. Abia în urmă cu două săptămâni, în şanţ a fost turnat asfalt. Dar reparaţia a fost făcută în bataie de joc. În multe zone asfaltul nu este la nivelul iniţial al străzii, iar toată artera arată ca o haină peticită. Mai mult decât atât, în faţa unuia dintre blocurile nou-construite, pe jumătate din lăţimea străzii este nămol.

Asta pentru că după ce s-au făcut branşamentele, constructorul nu s-a mai obosit să reamenajeze segmentul din faţa curţii blocului. „E păcat că am ajuns în această situaţie cu strada, mai ales că locuim şi noi într-o zonă foarte bună a Craiovei. Din primăvară de când au săpat, strada a rămas în condiţii groaznice. Abia în urmă cu două săptămâni au venit şi au turnat asfalt pe unde săpaseră. Dar trotuarele sunt în continuare vai de ele, iar strada arată foarte urât. Aşteptăm să ne vină şi nouă rândul la asfaltare, dacă ne-o mai veni vreodată“, a spus o bătrână care locuieşte pe Strada Remus.

Am întrebat Primăria Craiova despre saituaţia acestor străzi, însă până la închiderea ediţiei nu am primit răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS