8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExplozie de amenzi date de Poliţia Locală Craiova anul acesta

Explozie de amenzi date de Poliţia Locală Craiova anul acesta

Poliţia Locală din Craiova împarte amenzi cu nemiluita, iar la anumite capitole, sumele totale ale celor din 2022, le depăşesc cu mult pe cele din 2021. Mai mult decât atât, numărul unora dintre amenzi aproape că s-a triplat.

Primarul oraşului Lia Olguţa Vasilescu a anunţat public, anul acesta, că a început lupta împotriva celor care aruncă gunoiul pe unde apucă, ilegal. Nimic de criticat, mai ales că multe zone ale oraşului au devenit focare de infecţie şi gropi de gunoi din cauza unor oameni care au impresia că se poate arunca gunoiul oriunde, oricum. Chiar zilele trecute, Lia Olguţa Vasilescu a făcut publică o postare, pe Faceook, în care a arătat o acţiune de strângere a gunoiului dintr-o zonă de pe strada Take Ionescu, care devenise groapă de gunoi.

„Continuă acțiunile de curățare a domeniului public prin ridicarea deșeurilor abandonate de persoane certate cu bunul simț. Echipe mixte, formate din angajați de la Salubritate Craiova și Iridex Group, împreună cu reprezentanții Adi Eco Dolj, au intervenit pe strada Take Ionescu și terenurile învecinate, din cartierul Rovine II. Au fost ridicate de pe domeniul public 25 tone de deșeuri abandonate, majoritatea deșeuri plastice. În ultimii ani au fost puse camere de luat vederi in mai multe zone de periferie și au fost identificați si amendați cei care au aruncat gunoaie pe domeniul public“, a scris primarul Craiovei.

Amenzi mult mai mari anul acesta pentru depozitarea ilegală a gunoiului

Se pare că Poliţia Locală s-a alăturat iniţiativei şi a dat sute de amenzi atât anul trecut, cât şi în acest an, celor care au aruncat gunoiul necorespunzător. Chiar dacă numărul amenzilor pe această temă nu a fost foarte diferit în cei doi ani, cuantumul din acest an a fost aproape dublu. „În anul 2021, Poliţia Locală a Municipilui Craiova a aplicat 322 amenzi contravenţionale pentru aruncarea necorespunzătoare a gunoiului, iar în anul 2022 au fost aplicate 327 anenzi contravenţionale. Cuantumul amenzilor contravenţionale din 2021 a fost de 288.300 de lei, iar în anul 2022, acesta a fost de 557.900 de lei“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Craiova.
Aşadar, amenzile date anul acesta au fost mult mai mari. Potrivit poliţiştilor locali, cea mai mare amendă dată în 2022 a fost de 50.000 de lei.

Numărul amenzilor pentru proprietarii de animale aproape s-a triplat

La începutul acestui an, GdS a relatat povestea unui craiovean care a încasat o amendă de 2.000 de lei după ce şi-a scos pechinezul la plimbare, în faţa blocului, fără lesă. Chiar dacă legea cu privire la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească proprietarii de animale atunci când sunt cu ele pe domeniul public exista de mai multă vreme, poliţiştii locali s-au pus serios pe treabă în acest an. Iar acest lucru se vede în numărul amenzilor date stăpânilor de animale, care aproape că s-a triplat faţă de anul trecut.

„În anul 2021 s-au aplicat proprietarilor de animale 28 amenzi contravenţionale, în cuantum de 22.000 lei, iar în anul 2022 s-au aplicat 79 de amenzi contravenţionale în cuantum de 70.900 lei. Cea mai mare amendă aplicată proprietarilor de animale a fost de 2.000 lei pentru abandonare animale şi/sau pentru plimbare câini fără lesă, botniţă sau fără ca proprietarul/deţinătorul să aibă asupra sa materiale de curăţare a dejecţiilor provenite de la animale“, au mai transmis localii.

Amenzi pentru 29 de craioveni cu păsări sau animale în curte

Tot din acest an, municipalitatea a spus „interzis“ creşterii păsărilor şi animalelor în gospodăriile de pe teritoriul Craiovei. Poliţia Locală a trecut la treabă şi din acest punct de vedere şi a dat deja 29 de sancţiuni craiovenilor care nu renunţaseră la obiceiul de a creşte păsări sau animale în curte. „Până la acest moment s-au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale pentru deţinerea de păsări sau animale în curţile de pe teritoriul Municipiului Craiova, cuantumul acestora fiind de 30.000 lei“, au spus poliţiştii locali.

Un alt punct important din Craiova unde Poliţia Locală împarte amenzi este Parcul Nicolae Romanescu. Aici camere de luat vederi le sunt de mare ajutor poliţiştilor, iar de la montarea acestor dispozitive, s-au dat 1.332 de amenzi contravemţionale. „Pe lângă amenzi, au fost constate 53 de infracţiuni. Cuantumul amenzilor aplicate în Parcul Nicolae Romanescu, din momentul montării camerelor de supraveghere, a fost de 421.555 de lei“, au mai menţionat reprezentanţii Poliţiei Locale Craiova.
Aşadar, Poliţia Locală „a atacat“ la toate capitolele, iar atât numărul amenzilor cât şi cuantumul acestora arată acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS