21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCetățean austriac despăgubit cu zeci de mii de euro de Judecătoria Motru

Cetățean austriac despăgubit cu zeci de mii de euro de Judecătoria Motru

Un cetățean austriac are dreptul la despăgubiri de zeci de mii de euro în urma unei decizii a Judecătoriei din Motru. Bărbatul ar fi fost păcălit de o femeie din Motru, care i-a pretins diferite sume de bani.

Inculpata a fost acuzată de procurori că i-ar fi creat bărbatului convingerea că vor forma un cuplu și vor avea copii.

Timp de un an, în perioada 2016-2017, cetățeanul austriac i-a trimis „iubitei” sale zeci de mii de euro, inclusiv pentru achiziționarea unui apartament la Motru care să fie transformat în salon de coafură.

Relația dintre cei doi s-a întrerupt brusc după ce bărbatul a descoperit că viitoarea sa soție era foarte activă pe site-urile pentru escorte din Danemarca, în timp ce lui îi spunea că se află la muncă în Anglia.

„Încetează procesul penal cu privire la inculpata pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. (…) Admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă, Kunz Alfred Werner. (…) Obligă inculpata la plata către partea civilă a sumei de 46.587 euro reprezentând daune materiale și a sumei de 10.000 euro (plătibili în lei raportat la cursul valutar BNR de la data plății) reprezentând daune morale”, a stabilit Judecătoria Motru.

Decizia nu este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS