16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSe schimbă taxele de intrare la Water Park

Se schimbă taxele de intrare la Water Park

Se schimbă taxele de intrare la Water Park. De la 1 ianuarie 2023, vor intra în vigoare alte taxe de acces la complexul de agrement acvatic „Craiova Water Park“.

Inaugurat în august 2017, Water Park-ul din „Tineretului“ a mers timp de cinci ani pe aceleaşi taxe, având în vedere că a fost construit cu fonduri europene (o investiţie de 20 de milioane de euro, cu jumătate din bani asiguranţi dintr-un împrumut bancar). Din 2023 nu se va mai afla însă sub monitorizarea UE, aşa că primăria va putea umbla la nivelul taxelor de acces. Lucru care s-a şi întâmplat. 

Potrivit proiectului de hotărâre privind stabilirea şi aprobarea impozitelor şi taxelor locale, pentru anul 2023, aflat în consultare publică până la data de 16 decembrie, de anul viitor vor fi instituite alte taxe de acces la Craiova Water Park. Din 2017 şi până în prezent, taxele au fost aceleaşi, cu diferenţe de câţiva lei din cauza indexării cu rata inflaţiei. Cine a intrat la Water Park în acest an a plătit 27 de lei/zi pentru copiii între 5 şi 10 ani (de luni până vineri), 40 de lei/zi pentru persoanele peste 10 ani (de luni până vineri), 38 de lei/zi pentru copiii între 5 şi 10 ani (în week-end) şi 56 de lei/zi pentru persoanele peste 10 ani (în week-end). În plus, taxa pentru acces la saună era 18 lei/zi, iar pentru cursuri de înot se plătea 23 de lei/curs/copil. 

Se schimbă taxele de intrare la Water Park. Care vor fi noile taxe

Din 2023, taxele de la Water Park vor fi mai multe, în funcţie de preferinţele clientului. Şi total diferite faţă de cele de până acum. Astfel, ora de acces la bazin va fi taxată cu 20 de lei, taxa de depăşire a pachetului achiziţionat va fi de 5 lei/oră, accesul la bazin va costa 45 de lei pe zi, dacă vrei să faci şi saună atunci plăteşti tot 45 de lei, dar în bazin stai doar două ore. Pentru trei ore de acces la bazin, cumulat cu saună şi o tură la sala de fitness, taxa este de 60 de lei. 

Primăria a introdus acum şi abonamente nominale, cu acces nelimitat la bazin. Un astfel de abonament costă 600 de lei şi este valabil 30 de zile. Dacă vrei să foloseşti şi sauna, atunci abonamentul va avea alt preţ: 800 de lei. Eşti pasionat şi de fitness şi vrei să intri şi la sală? Preţul este altul. Pentru o lună de acces nelimitat la bazine, la saună şi la sala de fitness de la Water Park trebuie să scoţi din buzunar 1.000 de lei.

În rest, va mai fi o taxă de 3 lei/oră pentru însoţitorul copilului care merge la cursul de înot şi o taxă de 50 de lei pentru accesul la evenimentele care au loc la Water Park. În plus, trebuie să ai mare grijă de brăţară şi de cheia de la vestiar. Pierderea oricăreia dintre ele se suprataxează cu 15 lei. Copiii cu vârsta de până la 5 ani au acces gratuit. În taxa pe oră ai şi o perioadă de graţie: 30 de minute gratuite, timp considerat necesar pentru echipare şi dezechipare. 

Care este programul de acces

Programul de funcţionare al Water Park este zilnic, între orele 08:00 – 22:00, cu excepţia sărbătorilor de Paşte, Crăciun şi 1 Ianuarie. Accesul clienţilor este permis între orele 10:00 şi 22:00, în timpul sezonului rece, şi între orele 09:00 şi 22:00, în timpul sezonului cald. În zilele cu evenimente, programul complexului acvatic Water Park se prelungeşte până la ora 04:00. Accesul la tobogane este permis între orele 11:00 – 19:00 în sezonul rece şi între orele 09:00 – 20:00 în sezonul cald. Toboganele se pot opri ori de câte ori este nevoie din punct de vedere tehnic.

La intrarea în complex se primeşte o brăţară individuală de acces, realizată din material rezistent la apă (plastic, silicon etc). Potrivit regulamentului de funcţionare al Craiova Water Park, însoţitorii cursanţilor au acces numai în spaţiul de aşteptare şi la grupurile sanitare, cu excepţia însoţitorilor copiilor minori sau cu dizabilităţi, cu vârsta până la 14 ani, cărora le este permis accesul şi la vestiare, în vederea echipării şi dezechipării. Părăsirea definitivă sau temporară a perimetrului Water Park este echivalentă cu anularea brăţării de acces, fără nicio despăgubire sau rambursare a costului acesteia, cu excepția cazului în care persoana respectivă deţine un abonament care îi permite accesul.

Este interzisă intrarea în Water Park cu brăţara aparţinând altui utilizator şi/sau împrumutul acesteia către altă persoană. De asemenea, este interzis accesul pe spaţiul verde oriunde în perimetrul Water Park, precum şi în zonele expres delimitate ca nefiind accesibile vizitatorilor/utilizatorilor parcului acvatic, prin semnalizare corespunzătoare. Copiii sub 14 ani pot intra la Water Park doar dacă sunt însoţiţi de un adult şi sunt supravegheaţi pe toată durata şederii. 

Ce interdicţii mai sunt la Water Park

La Water Park nu ai voie cu produse alimentare sau băuturi din afara complexului, iar folosirea recipientelor din sticlă este interzisă. La fel şi consumul de seminţe sau alune cu coajă. Accesul în saună se face pe propria răspundere şi este permis doar persoanelor cu vârsta peste 16 ani. La fel şi în cazul accesului în sala de fitness, unde trebuie să ai echipament adecvat şi să utilizezi un prosop atunci când te aşezi pe oricare din echipamente. 

În ceea ce priveşte brăţările de acces, acestea au culori diferite, în funcţie de caracteristicile şi facilităţile permise. Brăţările se invalidează automat după 12 ore de la activare. Vizitatorii care achiziţionează anticipat bilete sau abonamente la Water Park nu pot solicita restituirea sumelor. Revânzarea cu scop comercial a cardurilor-abonament este interzisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS