10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalModificări rutiere în intersecţia străzii Caracal cu Potelu

Modificări rutiere în intersecţia străzii Caracal cu Potelu

Intersecţia străzii Caracal cu străzile Potelu şi Henri Coandă va suferi unele modificări. În ultima şedinţă a Comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale a municipiului Craiova, care a avut loc la sfârşitul lunii trecute, s-a luat decizia ca în zona sensului giratoriu de la Spitalul Militar să se intervină la trotuare, în ideea unui trafic fluent. Mai ales că lângă Lidl urmează să fie deschis în curând şi un alt supermarket – Kaufland.

Astfel, comisia a avizat favorabil ca pe strada Caracal să se efectueze îndreptarea trotuarului pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre centru către Ford, începând de la poarta Spitalului Militar până la intersecţia cu strada Potelu, cu delimitarea fizică a benzii pentru virajul la dreapta. Tot aici urmează să fie desfiinţată insula de dirijare situată la intersecţia străzii Potelu cu strada Caracal, sens de mers către giratoriu. Aici există şi un stâlp de iluminat, la care se va renunţa. „Astfel, sensul de mers pe strada Potelu, în zona giratoriului va deveni cu două benzi de circulaţie, pe banda nou creată urmând să se circule înainte şi la dreapta“, se menţionează în hotărârea Comisiei de sistematizare.

Modificări rutiere în intersecţia străzii Caracal cu Potelu: bandă nouă de viraj la dreapta

O altă măsură care vizează intersecţia străzii Caracal cu străzile Potelu şi Henri Coandă se referă la sensul de mers dinspre Complexul Comercial Bănie către centru. Chiar la intrarea în sensul giratoriu se pierde o bandă de circulaţie, şoferii care se aflau pe banda 1 fiind nevoiţi să treacă pe banda 2 pentru a intra în intersecţie, lucru care duce la ambuteiaje.

Intersecţia străzii Caracal cu străzile Potelu şi Henri Coandă va suferi unele modificări
Intersecţia străzii Caracal cu străzile Potelu şi Henri Coandă va suferi unele modificări

Comisia a decis eliminarea parţială a trotuarului situat pe strada Caracal, sens de mers către centru, de la capătul alveolei până la intersecţia cu strada Henri Coandă, cu delimitarea fizică a benzii pentru virajul la dreapta. Aici se află un stâlp metalic destinat panourilor publicitare, care va trebui desfiinţat.

Ce a mai hotărât Comisia de sistematizare

La întrunirea de luna trecută, Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale a municipiului Craiova a avizat favorabil montarea unor limitatoare de viteză în zona trecerii de pietoni situată pe strada Bariera Vâlcii, în zona Şcolii Gimnaziale „Ion Ţuculescu“. În schimb, nu a fost de acord cu revenirea circulaţiei în dublu sens pe strada Sărarilor, precum şi montarea unui semafor pentru pietoni la Şcoala „Henri Coandă“.

De asemenea, comisia a decis să interzică virajul la stânga pe Calea Bucureşti, la intrarea către Mall. „Se avizează favorabil montarea unui indicator de interzicere a virajului la stânga pe strada Calea Bucureşti, pe sensul de mers dinspre centru către Metro, în dreptul intrării către Auchan Electroputere“, se arată în ultima hotărâre. Tot de aici aflăm că membrii comisiei nu au fost de acord cu trecerea tuturor semafoarelor din Craiova în modul intermitent, în intervalul orar 23:00 – 05:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS