17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBiserica din lemn din Parcul Tineretului, administrată de Seminarul Teologic

Biserica din lemn din Parcul Tineretului, administrată de Seminarul Teologic

Biserica din lemn din Parcul Tineretului ajunge în administrarea Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul”.

Biserica din lemn a fost ridicată în interiorul parcului, lângă intrarea laterală, în zona fostului restaurant Stejarul. Mitropolia Olteniei a pus piatra de temelie a lăcaşului la începutul lunii decembrie 2019, preconizând că până la Crăciun biserica va fi asamblată.
Aceasta este cea de-a doua biserică de lemn adusă în Craiova. Una similară se găseşte în curtea Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“. Recent o astfel de biserică a fost amplasată în grădina Mihai Bravu, din zona Tribunalului Dolj.
La acel moment, proiectul s-a concretizat în urma unui parteneriat între Arhiepiscopie și Primăria Municipiului Craiova. Biserica va fi dedicată „Intrării în biserică a Maicii Domnului” și „Sf. Ier. Antonie de la Iezer”. „Biserica va deservi această zonă a periferiei orașului Craiova și pe credincioșii de aici. Bineînțeles, întotdeauna va fi un loc de atracție și de rugăciune și pentru cei care se vor plimba prin parcul acesta, cunoscut sub numele de Parcul Tineretului”, spunea la acel moment Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei Părintele Irineu.
Acum, biserica a fost cerută de seminar. „Prin adresa 961/06.10.2022 înregistrată la Primăria municipiului Craiova sub nr.175471/06.10.2022 s-a solicitat de către Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” transmiterea în administrarea a bunului ce aparţine domeniului public al municipiului Craiova cu denumirea „Biserica de Lemn Parcul Tineretului”. „, se arată Referatul de aprobare care însoţeşte proiectul de HCL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS