30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 12.000 de permise de conducere expiră în Dolj lunile următoare

Peste 12.000 de permise de conducere expiră în Dolj lunile următoare

Instituţia Prefectului Judeţului Dolj aduce la cunoştinţa cetăţenilor că peste 12.000 de permise de conducere vor expira în perioada noiembrie 2022- februarie 2023, în Dolj.

În cursul anului 2013 au intervenit câteva modificări legislative în ceea ce privește preschimbarea permiselor de conducere, în sensul că s-a introdus obligativitatea depunerii unei fișe medicale în toate cazurile în care se solicita eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă.

Până la intrarea în vigoare a acestor modificări, era suficient să se solicite reînnoirea permisului de conducere în perioada de valabilitate a acestuia, pentru a beneficia de o nouă valabilitate administrativă de zece ani, fără a fi necesară depunerea unei fișe medicale.
Astfel că, la sfârșitul anului 2012 și începutul anului 2013, pentru a putea beneficia de acele prevederi, mai permisive, foarte mulți posesori de permise de conducere au solicitat reînnoirea acestora, primind o valabilitate de zece ani, valabilitate care expiră în perioada imediat următoare.

Este vorba de aproximativ 400.000 de premise de conducere, la nivelul întregii țări, care vor expira în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023.

La nivelul județului nostru, situația permiselor a căror valabilitate va expira este următoarea:
– în luna noiembrie – 1.418
– în luna decembrie – 1.766
– în luna ianuarie – 7.661
– în luna februarie – 1.443

Procedura de preschimbare a permiselor de conducere

Pentru a evita aglomerarea ghișeelor la care se efectuează activităţi de preschimbare a permiselor de conducere, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule face apel către toți posesorii de premise de conducere din județul Dolj, și nu numai, să verifice din timp valabilitatea acestor documente, iar în cazul în care constată că expiră în perioada următoare, să înceapă demersurile pentru preschimbarea acestora.

Procedura este simplă.

În primul rând, trebuie să meargă la o policlinică autorizată pentru întocmirea unei fișe medicale tip, după care se achită o taxă reprezentând contravaloarea permisului de conducere, în valoare de 89 de lei. Aceasta se poate plăti și online, pe portalul ghiseul.ro, la unul dintre ghișeele poștei române sau la orice agenție CEC.

Ultima operațiune este programarea online la unul dintre ghișeele SPCRPCIV, care efectuează operațiuni de preschimbare.

Programarea se face pe site-ul drpciv.ro, secțiunea programări online.

În momentul de față există locuri disponibile chiar a doua zi, dar acest lucru se poate schimba în perioada următoare, având în vedere că o să urmeze și perioada sarbătorilor, care de obicei este mai aglomerată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS