22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova trece la amenajarea utilităţilor pe drumul care duce la Promenada Mall

Primăria Craiova trece la amenajarea utilităţilor pe drumul care duce la Promenada Mall

Primăria Craiova trece la amenajarea utilităţilor pe drumul care duce la Promenada Mall.

La începutul acestei săptămâni, Primăria Craiova a obţinut Certificatul de urbanism pentru amenajarea infrastructurii şi suprastructurii, a spaţiilor verzi, a instalaţiilor pluviale şi electrice aferente construirii bulevardului care face legătura între strada Brestei şi Calea Severinului. Este vorba de drumul care va trece în imediata vecinătate a mallului Promenada. Drum pentru care, administraţia locală craioveană a emis autorizaţie încă din luna martie a acestui an. Drum de legătură pleacă de la intersecția Calea Severinului cu Bulevardul Tineretului, până la intersecția Str. Brestei – Str. Râului.

Conform autorizaţiei, lăţimea părţii carosabile va fi de 14-17,5 metri (2 x 7 metri – 10,50 + 7 metri liniari), iar lăţimea pistei pentru biciclete va fi de doi metri. Lăţimea fiecărui trotuar va fi de 1,5 metri. Noul bulevard se amenajează concomitent cu lucrările la construcţia noului spaţiu comercial, Promenada Mall. Lucrările vin să transforme zona Balta Craioviţei într-unul dintre principalele puncte de atracţie din oraş. Pe lângă retailerii care vor fi prezenţi la Promenada, un mall construit de la zero, la standardele momentulu, aici vor fi deschise şi un cinema, un hypermarket Carrefour şi un magazin de bricolaj Dedeman. Iniţial, Primăria Craiova a autorizat construirea drumului de legatură cu infrastructură, suprastructură, piste de biciclete, spaţii verzi, instalaţii pluviale şi electrice aferente.

Noi amenajări


Acum, primăria a obţinut certificatul de urbanism pentru amenajarea terenului care are destinaţia de canal pluvial. Aici, conform PUZ-ului se vor amenaja „spaţii verzi plantate cu rol de protecţie şi mascare a unor zone de servicii cu unităţi de depozitare en-gros specializate, perdele de protecţie la infrastructura edilitară, căi majore de comunicaţie între funcţiuni parţial incompatibile, zona circulaţii carosabile, plantaţii de aliniament aferente arterelor majore de circulaţie”, se arată în Certificatul de urbanism. Suprafaţa terenului pe care urmează să se desfăşoare lucrările este de 507,82 mp. Tot în certificatul de urbanism se spune că primăria a depus extras din Regulamentul local de urbanism „cu explicitarea posibilităţii de îndeplinire a lucrării propuse.” În continuare, în documentaţie se arată: „Se propune -amenajare stradă (infrastructură, suprastructură, amenajare spaţii verzi, instalaţii pluviale şi electrice aferente)-Calea Severinului-str. Brestei de la intersecţia Calea Severinului cu strada Tineretului şi strada Rîului -Tronson 3.
La acest moment lucrările la drumul care leagă Calea Severinului cu strada Brestei sunt în plină desfăşurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS