9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul „Lapte, corn și măr” - blocat de o lună

Programul „Lapte, corn și măr” – blocat de o lună

Programul național „Lapte, corn și măr” este blocat de o lună de zile în unitățile de învățământ de pe raza județului Gorj. În 67 de localități din cele 70 programul ar trebui să se deruleze în sistem centralizat.

Consiliul Județean Gorj a încercat încă din vară să identifice un operator sau mai mulți pentru livrarea produselor alimentare pentru preșcolari, școlari și elevi. La licitația din iulie nu s-a prezentat nimeni.

Aceasta a fost reluată chiar în prima zi a anului școlar. Au fost încredințate două din cele trei loturi ale contractului pentru furnizarea laptelui, cornurilor și a fructelor.

Este vorba de lotul pentru produsele de panificație și lotul pentru fructe proaspete. Bugetul total pentru toate cele trei loturi a fost de peste 6,4 milioane de lei. Din păcate, nu a fost identificat un furnizor pentru asigurarea laptelui sau a produselor lactate pentru unitățile de învățământ de pe raza județului.

Licitație pe 1 noiembrie

Astfel, Consiliul Județean Gorj a decis să reia licitația pentru furnizarea şi distribuția de lapte și produse lactate în cadrul Programului pentru școli al României.

Acesta se adresează preşcolarilor din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate sau acreditate şi particulare acreditate şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular din unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Gorj.

Licitația pentru achiziția produselor lactate este programată pe 1 noiembrie. Bugetul asigurat de către Consiliul Județean Gorj e de 2.196.847 de lei.

„Furnizarea şi distribuția de lapte și produse lactate în cadrul Programului pentru școli al României, pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular din unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Gorj care au aprobat, prin hotărâre a consiliului local, neasumarea răspunderii organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor cadru pentru achiziția produselor și a serviciilor aferente Programului pentru școli al României, pentru anul școlar 2022 – 2023”, conform Consiliului Județean Gorj.

Programul amintit se derulează în doar trei localități din Gorj, cu ajutorul autorităților locale. Acestea au decis că vor să organizeze pe cont propriu distribuția alimentelor pentru elevi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS