7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 70 de medici, contactați să lucreze la Ambulanța Gorj

Peste 70 de medici, contactați să lucreze la Ambulanța Gorj

Noul manager al Serviciului de Ambulanță Județean(SAJ) Gorj, Tiberiu Tătaru, a anunțat că a luat legătura cu zeci de medici pentru a lucra la instituție.

Unitatea se confruntă de ani de zile cu lipsa medicilor. Au fost organizate concursuri, însă nu s-a prezentat nimeni. Tătaru a declarat că în ultima lună a luat legătura cu peste 70 de medici pentru a veni să lucreze la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj. Încadrarea va trebui să fie făcută prin concurs.

„O mare problemă pe care o întâmpinăm este legată de numărul de medici încadrați la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Deocamdată, asigurăm un medic pe fiecare tură, ceea ce este foarte puțin deoarece sunt foarte multe situații în care necesită ambulanțe de tip C, ambulanță cu medic, cazuri grave, și oamenii nu au nevoie de scuzele noastre, în care în care au nevoie de un echipaj medical de ugență. Este o problemă care trenează de mulți ani.

Am avut dialog cu peste 70 de medici, dintre care șapte intenționează să vină alături de noi. Au motivat că din cauza scandalurilor din interiorul instituției nu au dat curs invitației până acum.

Am avut discuții cu Patronatul Medicilor de Familie din Gorj, cu domnul doctor Moisescu, care a mediatizat că orice medic de orice specialitate, care are un curs de șase luni de urgență, poate să activeze în serviciul de Ambulanță Gorj.

Așteptăm doi-trei medici de familie care să facă gărzi în cadrul unității noastre. Am încercat să ajung la absolvenții din județul Gorj și la studenți rezidenți și am identificat trei-patru persoane care doresc să vină acasă și să lucreze“, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul interimar al SAJ Gorj.

Instituția nu are decât şase medici, de aproape trei ori mai puțin decât în urmă cu mai mulți ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS