22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova cumpără teren pentru locuri de veci

Primăria Craiova cumpără teren pentru locuri de veci

Primăria Craiova cumpără două terenuri, unul ca să facă locuri de veci, altul, să facă stradă. Este vorba de un teren situat pe strada Dorobănţia, în vecinătatea cimitirului cu acelaşi nume. Cel de-al doilea este situat în cartierul Veterani pe strada Vânători de Munte, unde primăria vrea să modernizeze strada cu acelaşi nume, terenul fiindu-i necesar în acest scop.

Unul dintre terenuri este situat în apropierea Cimitirului Dorobănţie pe strada cu acelaşi nume. Aici, Primăria Craiova cumpără o suprafaţă de teren de 8.435 mp de la un craiovean care la rândul său a achiziţionat, cu ani în urmă, terenul la suma de 130.000 de lei. Proprietarul a notificat primăria că intenţionează să vândă terenul, iar aceasta din urmă a răspusn afirmativ.

„Având în vedere că la nivelul Municipiului Craiova există un deficit al locurilor de veci, precum și al terenurilor proprietatea municipiului ce pot fi astfel amenajate, iar autoritatea
publică locală intenționează să realizeze investiții pentru acoperirea acestui deficit, se propune elaborarea de către Direcţia Patrimoniu, Serviciul Patrimoniu a unui „Proiectul de hotărâre privind cumpărarea (achiziționarea) de către Municipiul Craiova, a imobilului – teren în suprafață de 8435 mp din acte și 8405 mp din măsurători, situat în Craiova, Str. Dorobanților, nr. 52, înscris în Cartea Funciară nr. 201162 UAT Craiova, teren ce este pretabil extinderii Cimitirului Dorobănție”, se arată în Referatul de aprobare la Proiectul de HCL.

Locuri de veci/foto arhiva GdS

În acelaşi referat se mai spune:” Totodată facem precizarea că la nivelul Municipiului Craiova există o nevoie acută a locurilor de veci, iar pentru Cimitirul Dorobănție, Municipiul Craiova nu dispune de teren, necesar extinderii acestuia„.
Preţul de pornire al negocierii va fi stabilit pe baza raportului de evaluare care va fi supus aprobării Consiliului , se arată în acelaşi raport.
De remarcat că Primăria Craiova a mai cumpărat teren în acest scop, la începutul anului. Municipalitatea a achiziționat atunci un teren în suprafață de 12.490 mp situat pe strada Buzăului. Terenul aparține unor craioveni care la rândul lor l-au cumpărat de la un SRL în anul 2020. Prețul de achiziție a fost la acel moment în valoare de 177.000 de euro, echivalentul a 861.901de lei la care se adaugă cheltuielile aferente.

Primăria cumpără teren ca să modernizeze strada Vânători de Munte

Așa arată o porțiune din asfaltul de pe Strada Vânători de Munte
Strada Vânători de Munte

Cel de-al doilea teren este situat în cartierul Veterani. Aici, Primăria Craiova cumpără 2.825 mp. respectiva suprafaţă îi este situată pe strada Vânători de Munte. Pentru acest teren adminstraţia locală craioveană plăteşte 512.175 de lei, echivalentul a 105.944 de euro. Primăria spune că terenul îi este necesar pentru modernizarea respectivei străzi. „Este necesară şi oportună iniţierea unui proiect de hotărâre privind cumpărarea de către Municipiul Craiova a imobilului-teren în suprafaţă de 2.825mp, situat în Craiova, T27,P25, teren-imobil necesar investiţiei: Modernizare strada Vânători de Munte„, se arată în Raportul care însoţeşte proiectul de HCL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS