14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPiețele nefuncționale din Craiova se închid

Piețele nefuncționale din Craiova se închid

Se închid câteva piețe din Craiova. În fapt, acestea sunt închise de multă vreme, dar acum ele se desființează și de drept. Scriptic ele nu mai apar pe viitor ca și puncte de lucru ale SC Piețe și Târguri Craiova. Acestea sunt patru locații în care cu câțiva ani în urmă funcționau trei piețe și un târg, în diferite locuri din Craiova. Vorbim aici de Piața Veche, Piața din Brestei, Piața din 1 Mai, de pe strada Tabaci și Târgul de pe strada Caracal.

Piaţa din Brestei a funcţionat foarte puţin din cauza locuitorilor din zonă care au cerut să se închidă această piaţă pentru că era zgomot şi le provoca tot felul de probleme. Această piaţă s-a transformat în timp într-un fel de garaj public și groapă de gunoi. La un moment dat, municipalitatea a intenționat să lase spațiile unor cluburi sportive de box. Totuși, piața a rămas în stare de paragină până la acest moment.

Piața Veche, revitalizare în așteptare

Piaţa Veche

Piața Veche este de asemenea pustie. Aici a fost una dintre cele mai de seamă piețe agroalimentare din orașul Craiova. În timp aceasta s-a transformat în ruină, o ruină în centrul orașului. Acum, administrația locală a venit cu un proiect de revitalizare a zonei Piaţa Veche – Felix Aderca. Având în vedere poziția centrală în cadrul orașului și apropierea de stadionul «Ion Oblemenco», locul de desfășurare a numeroase competiții sportive și meciuri de fotbal care atrag un număr foarte mare de spectatori, Primăria Craiova consideră necesară amenajarea unui spațiu urban pentru publicul acestor manifestări. Acesta a fost gândit ca și loc de petrecere a timpului liber și de organizare a unor evenimente de tipul târgurilor tradiționale. Amenajarea zonei va permite realizarea unui spațiu urban pietonal multifuncțional. Spațiu care să permită întâlnirea unor grupuri mari de persoane și organizarea unor evenimente care atrag un număr mare de vizitatori, turiști și localnici, revenindu-se astfel la una din funcțiunile din trecut ale Pieței Vechi.

Târgul de pe Caracal s-a făcut scrum

Piața agroalimentară din 1 Mai nu se mai află în concesiunea SC Piețe și Târguri Craiova din anul 2014. Acum aici funcționează o piață privată.
În Târgul din str. Caracal nr. 172 B nu se mai desfășoară activitate din anul 2016 ca urmare a denunțării contractului de închiriere 1066/08.01.2013 și mutării activității în Târgul Municipal Craiova din str. Dimitrie Gerota.
La ora actuală, SC Piețe și Târguri asigură funcționarea unui număr de zece locuri publice de desfacere, respectiv Piața Centrală, Piața Brazda lui Novac, Piața Gării, Piața Craiovița Nouă Big, Piața Dezrobirii, Piața Valea Roșie, Piața Ciupercă, Piața Chiriac, Piața Orizont și Târgul Municipal Craiova. Aproximativ 600 de standuri din incinta Târgului Municipal Craiova, unde se vindeau haine și încălțăminte second-hand, au fost mistuite de flăcări în anul 2015. De atunci, fizic activitatea târgului s-a încheiat în această locație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS