5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComplexul Energetic Oltenia face angajări

Complexul Energetic Oltenia face angajări

La nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO) a fost demarat un program de angajare de pensionari calificați în meseria de excavatorist.

Șefii companiei energetice încearcă să îi convingă pe foștii lucrători de pe excavatoarele din Complexul Energetic Oltenia să revină în câmpul muncii contra unui salariu consistent. Vor beneficia de pensie în continuare, deci vor putea să cumuleze cele două venituri. Este un deficit major de excavatoriști în domeniul minier și sunt puține firme care mai organizează cursuri de calificare în acest domeniu.

La un moment dat, rămăsese o singură firmă care organiza astfel de cursuri. La nivelul Complexului Energetic Oltenia există cele mai mari excavatoare miniere din țară. Nu pot fi deservite de oricine, fiind nevoie de lucrători calificați și cu mare experiență pentru a nu se produce accidente. Din acest motiv se încearcă reactivarea pensionarilor.

Complexul Energetic Oltenia angajează și ingineri minieri

În același timp, Complexul Energetic Oltenia va scoate la concurs posturi de ingineri minieri. Potrivit lui Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, concursul va avea loc până la finalul acestui an. Vor fi scoase la concurs un număr de 10 posturi de inginer minier. Baza de recrutare a viitorilor specialiști ai Complexului Energetic Oltenia este Universitatea din Petroșani unde încă mai există o astfel de specialitate. Se va încerca inclusiv recrutarea șefilor de promoție pentru a avea parte de cei mai pregătiți ingineri, cel puțin din punct de vedere teoretic. Complexul Energetic Oltenia și-a adaptat politica de personal, după războiul din Ucraina.

Carierele miniere trebuie să fie închise totuși până în 2030 – 2032. De asemenea, la nivelul Complexului Energetic Oltenia este în curs de implementare un Plan de restrcturare și decarbonare 2022 – 2026 care prevede inclusiv reduceri de personal. Până în 2026 la companie ar trebui să mai rămână 4.500 de angajați în minerit și în sectorul energetic. Din cauza crizei energetice prima etapă de restructurare a Planului care trebuia să fie pusă în aplicare până la finalul anului 2022 a fost amânată până la jumătatea anului 2023. Complexul Energetic Oltenia și-a propus să închidă jumătate din carierele miniere și grupurile energetice, precum și să construiască 8 parcuri fotovoltaice și două grupuri energetice pe gaze naturale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS