24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie de recrutare de asistenți maternali profesioniști la DGASPC Gorj

Campanie de recrutare de asistenți maternali profesioniști la DGASPC Gorj

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a demarat o campanie de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Campania se va desfășura până pe 21 octombrie. Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condițiile legii, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament.

Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist persoanele care îndeplinesc următoarele condiții: au capacitate deplină de exerciţiu; prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul lor psihologic, prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi; au în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament sau în încredinţare (bucătărie și baie funcționale, număr de camere suficiente pentru asigurarea intimității tuturor celor care locuiesc în ea, inclusiv pentru copiii care vor fi primiți în plasament); au studii medii (12 clase absolvite cu sau fără diplomă de bacalaureat); urmează cursurile de formare profesională organizate la sediul instituției de către specialiștii Serviciului pentru copilul aflat în plasament la asistent maternal profesionist din cadrul DGASPC Gorj.

DGASPC Gorj cere minimum doi copii în plasament

Având în vedere că recrutarea asistenților maternali profesioniști trebuie realizată astfel încât serviciul de asistență maternală să răspundă nevoilor identificate și tuturor particularităților copiilor care au nevoie de o măsură de protecție specială, DGASPC Gorj selectează persoane disponibile pentru a primi în plasament minimum 2 copii, sex femeiesc/bărbătesc, cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, clinic sănătoși/cu nevoi speciale, infectați HIV sau bolnavi SIDA.

„Nu poate fi asistent maternal profesionist: a) persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecatorească rămasă definitivă, pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni; b) părintele decăzut din drepturile părintești sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă; c) persoana sau un alt membru al familiei care suferă de boli cronice transmisibile sau care suferă de boli cronice, certificate de medicul de familie, care ar putea pune în pericol starea de sănatăte a copilului. Persoana care desfășoară o activitate salarizată poate deveni asistent maternal profesionist numai cu condiția încetării contractului individual de muncă pe baza căruia își desfășoară respectiva activitate salarizată”, conform DGASPC Gorj.

Cerere de evaluare

Persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști vor adresa o cerere tip de evaluare a capacității lor către DGASPC Gorj și o vor depune la sediul instituției, la Serviciul pentru copilul aflat în plasament la asistent maternal profesionist – camera 42, până pe 21 octombrie.

Cererea va fi însoțită de următoarele documente: curriculum vitae, copii legalizate de pe actele de stare civilă (certificat de naștere, carte de identitate, certificat de căsătorie) şi de pe actele de studii ale solicitantului; o scurtă prezentare a persoanelor cu care locuieşte solicitantul, în care să se menţioneze numele, prenumele şi data naşterii acestora, precum şi, după caz, gradul lor de rudenie cu solicitantul precum și copii de pe actele de stare civilă, de pe actele de studii și adeverințe de venit ale acestora; certificate medicale eliberate de medicul de familie, care să prezinte o evaluare completă a stării de sănătate a solicitantului şi a persoanelor cu care acesta locuieşte; aviz psihologic.

Pentru informații suplimentare privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist, persoanele interesate se vor adresa Serviciului pentru copilul aflat în plasament la asistent maternal profesionist din cadrul DGASPC Gorj cu sediul situat în Târgu g-Jiu, jud. Gorj, strada Siretului, nr. 24, camera 42, telefon/fax: 0353805766, e-mail: [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS