14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCând este gata "Fântâna răzătoare" de la Piaţa Centrală?

Când este gata „Fântâna răzătoare” de la Piaţa Centrală?

Au trecut peste trei luni de când în zona Pieţei Centrale din Craiova a apărut o construcţie care se vrea a fi o fântână arteziană. Lucrarea a fost sortită eşecului şi stă neterminată. Primăria dă asigurări că lucrările se vor încheia luna viitoare.

Craiovenii au văzut că de o bună perioadă de timp la intersecţia străzilor Calea Bucureşti cu Fraţii Goleşti a apărut o construcţie nouă, o fântână arteziană. Este un proiect pe care l-a gândit Primăria Craiova, dar mersul lucrărilor a fost umbrit de ghinion. Totul a mers bine până la construirea bazinelor, acoperite cu mozaic bleumarin, până la aşezarea fântânilor propriu-zise. Acestea s-au vrut a fi două cuburi suspendate şi iluminate artizanal şi prin care să curgă apa. Numai că, „socoteala din târg nu se potriveşte cu cea de acasă”. Lucrările au fost lăsate pe mâna angajaţilor de la RAADPFL şi au fost sortite eşecului. Craiovenii au luat în derâdere lucrarea şi i-au spus „fântâna răzătoare”, pentru că cele două cuburi arătau ca două răzătoare de bucătărie.
La acel moment, primarul Craiovei spunea că:

„Pentru că mulți dintre dumneavoastră se întreabă ce se întâmplă pe Calea București, lângă Piața Mare, vreau să vă asigur că acolo nu se construiește vreun bloc, ci se repune în funcțiune o fântână arteziană, așa cum era ea proiectată înainte de revoluție. Ar trebui să fie două cuburi, iluminate noaptea, care par suspendate când curge apa. Din păcate, colegilor de la RAADPFL nu le-a ieșit un proiect modern, motiv pentru care le-am cerut să scoată lucrarea făcută de ei și să o refacem cum trebuie. Nu s-a plătit nimic pentru această încercare a colegilor noștri. A fost doar o încercare, dar vom găsi, până la urmă, varianta cea mai frumoasă, astfel încât și arteziana să se ridice la înălțimea așteptărilor noastre pentru un bulevard european. Doar cine nu muncește, nu greșește!“, a scris pe Facebook Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Fântâna se face

Proiect

La scurt timp după aprecierile negative venite din partea locuitorilor urbei, cuburile metalice au dispărut.
Au trecut peste trei luni şi bazinul este gol şi văduvit de cuburile din care trebuie să ţâşnească apa. Vine sezonul rece, vremea fântânilor a trecut şi darea în funcţiune a „fântânii răzătoare” întârzie. Întrebaţi despre finalizarea acestei lucrări, lipsită de anvergură, reprezentanţii Primăriei Craiova au spus: „Este în lucru și va fi montată luna viitoare. Adică, mai este puţin şi lucrarea se va finaliza”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache. Primăria nu a precizat dacă lucrările s-au refăcut tot cu angajaţii RAADPFL sau au fost angajaţi, de această dată, specialişti pentru a duce la bun sfârşit proiectul.

A dispărut nucul, nu mai apare fântâna

Pe locul unde a fost construită fântâna arteziană era în trecut un nuc falnic. Acesta a fost tăiat de municipalitatea craioveană. În locul acestuia a apărut fântâna arteziană, ca parte integrantă a proiectului de modernizare a Bvd. Calea București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS