5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltAcțiuni pentru siguranța circulației desfășurate de polițiștii olteni

Acțiuni pentru siguranța circulației desfășurate de polițiștii olteni

În perioada 16-17 august 2022, poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru reducerea accidentelor rutiere, precum și pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale acestora.

Activitățile au fost desfăurate în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, ce are loc în perioada 16 – 22 septembrie a.c., destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.

Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Bărbat prins la volan băut și cu permisul suspendat

În primele 48 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Activitățile de combatere desfășurate de polițiști au vizat în special conducătorii auto care nu respectă regimul legal de viteză, dar și pe cei care conduc sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, acestea fiind unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere identificate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Astfel, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurat activități specifice pe Drumul Expres 12, au oprit pentru control un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Șofer depistat conducând cu 152 km/h pe un drum cu limita maximă de 50 km/h

De asemena, la data 17 septembrie a.c., în jurul orei 15:20, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurat activități specifice pe Drumul Național 64, în localitatea Colibaci, au depistat, în trafic, un autoturism care circula cu viteza de 152 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din orașul Drăgășani, județul Vâlcea.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o prioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Totodată, la data 18 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Corabia, în timp ce desfășurat activități specifice pe Drumul Județean 642, în comuna Izbiceni, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din județul Teleorman.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiunile vor continua pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului Roadpol Safety Days.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS