4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalDolj„România Schimbă PET-ul cu biletul“ şi la Craiova

„România Schimbă PET-ul cu biletul“ şi la Craiova

Săptămâna Europeană a Mobilității va fi sărbătorită la nivel național printr-o campanie inedită desfășurată în 65 de orașe din țară – România Schimbă PET-ul cu biletul.

Vineri, 16 septembrie 2022, locuitorii din Craiova și din alte 64 de orașe din toate județele țării vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a cinci deșeuri

Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde. 

La nivel local, campania se bucură de sprijinul Organizaţia Junior Chamber International – JCI Craiova, în calitate de parteneri ai acțiunii.

În municipiul Craiova, campania se desfășoară în parcările celor trei magazine Kaufland din localitate, situate pe: Calea Bucureşti nr. 72, str. Dr. N. Siseşti nr. 23-23 A, str. Tineretului nr. 18C.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei cinci deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. 

În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

Campania se desfășoară pe 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în 134 de magazine Kaufland România. 


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS