15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumarii au ajuns gunoierii șoselelor

Drumarii au ajuns gunoierii șoselelor

Drumarii s-au transformat în ultimele luni în gunoierii șoselelor. Este vorba de angajații Secției Târgu Jiu a Drumurilor Naționale.

Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a declarat că în ultima perioadă cantitățile de gunoi strâns de pe marginea șoselelor naționale au crescut exponențial.

În fiecare lună sunt colectate tone și tone de gunoi menajer și alte resturi abandonate de șoferi sau de populația din localități.

Sunt materiale de construcție, deșeuri provenite din demolări, gunoiul rezultat după ce șoferii au făcut curat în mașină sau prin gospodărie.

Fenomenul a început să capete amploare și sunt deja identificate câteva zone unde, periodic, este abandonat gunoi.

Chiar și în parcările amenajate pe marginea drumurilor naționale este abandonat gunoi menajer, cu gândul că cineva îl va ridica la un moment dat și îl va transporta la un depozit autorizat.

Bani cheltuiți și nervi

Cristi Tudor a declarat că periodic sunt colectate tone de gunoi, inclusiv de pe Transalpina, un obiectiv care s-a aflat în atenția șoferilor în ultimele luni și va fi în continuare, având în vedere că încă este deschis circulației publice.

Cristi Tudor a precizat că sumele cheltuite cu strângerea, transportul și depozitarea deșeurilor de pe marginea șoselelor sunt din ce în ce mai mari.

„Drumarii au ajuns gunoierii șoselelor. Până acum ar fi fost cumpărate sute de indicatoare rutiere și ar fi fost asigurat și montajul cu banii pe care i-am folosit în ultima perioadă pentru depozitarea deșeurilor la un depozit autorizat. Îl strângem de peste tot din vecinătatea drumurilor.

Este mai comod să îl lași lângă drum sau în parcări și de acolo să îl ia cineva. Nu mai plătești taxa de gunoi. E mai simplu.

Au crescut cantitățile de gunoi pe care le colectăm. Sunt bani din bugetul instituției alocați pentru activități de salubritate. Se pare că încă nu putem schimba oamenii, chiar dacă transmitem periodic apeluri”, a declarat Cristi Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS