25.1 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe circulă ca după bombardament pe trei străzi din Craiova

Se circulă ca după bombardament pe trei străzi din Craiova

Craiovenii care nu au avut norocul ca asfaltul să ajungă pe strada lor continuă să se plângă de condițiile proaste de circulație pe care le suportă în zonele în care locuiesc. Și o trecere la nivel cu calea ferată pune mari probleme.

Strada Moldova din cartierul Popoveni este una dintre străzile unde nu s-a turnat asfalt, iar gropile sunt la ele acasă. Când plouă, circulația pe această stradă este de coșmar. Oamenii de aici, plătitori de taxe ca orice alți craioveni, își rup mașinile ca să ajungă acasă.

Gropile care arată de parcă pe acolo au fost aruncate grenade, se umplu cu apă și devin adevărate capcane pentru șoferi. Nici pentru cei care merg pe jos situația nu este deloc plăcută. Nu ai nicio șansă să ieși de pe stradă fără să își umpli de apă sau de noroi încălțămintea.

Un cetățean care locuiește pe strada Moldova a făcut o postare publică în care își exprima nemulțumirea față de modul dezastruos în care arată aceasta și a atașat câteva fotografii realizate imediat după ce plouase. Strada era înțesată de gropi, pline cu apă, și arăta ca după bombardament. „Strada Moldova, cartierul Popoveni….un apus frumos de soare. Dar avem borduri frate“, a scris craioveanul, fiind ironic la adresa autorităților.

Primăria spune că sunt probleme cu cadastrul

GdS a întrebat Primăria Craiova dacă există șanse ca cetățenii de pe strada Moldova să circule decent în perioada următoare. Însă, în acea zonă se pare că sunt probeme legate de cadastrul pe care îl dețin unii proprietari și care ar fi în afara legii. „Pe Strada Moldova din cartierul Popoveni sunt probleme cu proprietăți private.Acestea au cadastre avizate de catre OCPI efectiv pe strada. Practic, sunt proprietari pe stradă, deși legea nu le permite acest lucru. Lucrăm în acest moment la rezolvarea situației împreună cu cadastriștii noștri și OCPI. Până la rezolvarea documentației cadastrale nu putem asfalta acea stradă“, au transmis reprezentanții municipalității.

Așadar, inițial trebuie puse la punct actele cadastrale ale unor proprietăți. Abia apoi această stradă ar putea fi luată în considerare pentru asfaltare.

O trecere de cale ferată din Lăpuș, „bombardată“

În partea opusă a Craiovei, în cartierul Lăpuș, o altă problemă întinde la maximum nervii oamenilor care tranzitează străzile Ion Țuculescu și Drumul Apelor. Trecerea de cale ferată care desparte cele două străzi s-a degradat atât de mult încât mașinile mai pot traversa doar cu viteza melcului. Iar acest lucru se poate transforma într-o adevărată tragedie. Asta pentru că o linie de cale ferată este funcțională, iar șoferii încetinesc foarte mult ca să nu își strice mașinile. Practic, tecerea peste calea ferată este făcută din dale de beton. Acestea s-au depărtat foarte mult una de cealaltă și s-au format gropi.

De asemenea, legătura cu asfaltul a zonei de traversare este făcută, atât dinspre strada Ion Țuculescu cât și spre Drumul Apelor, numai cu pietriș. Situația acestei traversări periculoase trenează de ani de zile, însă nici autoritățile, nici CFR (pe al cărui teren se află) nu au făcut nimic pentru a reduce disconfortul oamenilor ce tranzitează această trecere de cale ferată. „Trecerea la nivel cu calea ferată, cartier Lăpuș, Craiova, strada Drumul Apelor – Ion Țuculescu. O stradă foarte circulată, care face legătura cu strada Henry Ford. Ne distrugem mașinile! Pe când o reparație, doamna primar?“ a scris o craioveancă pe o rețea socială.

CFR-ul nu are bani

Întreaga zonă este total neîngrijită, plină de buruieni, iar la câțiva metri distanță, sub podul din zonă, gunoaiele domnesc.

Despre această situație, Primăria Craiova spune că nu ține de competența ei, fiindcă toată acea zonă de calea ferată aparține CFR-ului, care are obligația să se ocupe de ea. „În proximitatea căii ferate la care faceți referire este zona de protectie CFR-ului, nu putem interveni noi. Este obligația CFR-ului să o întrețina și să o salubrizeze“, a transmis primăria.

Mai mult decât atât, municipalitatea susține că a purtat discuții cu reprezentanți ai CFR, iar aceștia au susținut că nu există fonduri. „Această situație este similară cu cea de la Halta Bordei, unde facem pasajul. Din păcate, CFR spune că nu are fonduri. Însă, o să mai facem demersuri către ei legate de trecerea de cale ferată de pe Drumul Apelor – Ion Țuculescu“, au mai adăugat reprezentanții Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS