10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFOTO: Parcul Hanul Doctorului, lăsat de izbelişte până la Dracula Park?

FOTO: Parcul Hanul Doctorului, lăsat de izbelişte până la Dracula Park?

Parcul Hanul Doctorului pare să fi fost dat uitării de Primăria Craiova. Până la amenajarea viitorului Dracula Park aici, se pare că administraţia nu s-a mai obosit nici măcar de întreţinerea minimă a acestuia. Într-o plimbare la pas, am găsit bănci rupte sau cu vopseaua scorojită, iar dincolo de corabia din lemn, iarba a fost lăsată să crească în voie, alături de buruieni. Reprezentanţii Primăriei, care a preluat în administrare parcul de la RAADPFL Craiova în urmă cu aproximativ un an, consideră, însă, că parcul este îngrijit.

Încă de la intrare, suntem întâmpinaţi de câteva ghivece cu plante complet uscate, care zac uitate pe gresia spartă. În zonele verzi din parc, am găsit copaci rupţi, de la unii mai mici până la arbori în toată regula, şi buruieni lăsate să crească nestingherite.

Nici băncile nu te invită să te bucuri de relaxare la Han. Acestea arată de parcă s-ar fi certat cu pensulele şi vopseaua, iar cel puţin trei dintre ele sunt rupte, deşi Primăria ne-a transmis că „o singură bancă are spătarul rupt”.
În zona în care fusese amenajat micul pârâu spre moara de lemn, apa a dispărut, iar micii copaci plantaţi la inaugurare au fost de-a dreptul înghiţiţi de iarba crescută în voie. Comparaţia între fotografiile de acum doi ani şi cele din prezent este grăitoare.

Parcul pare lăsat de izbelişte. Cu toate acestea, reprezentanţii Primăriei sunt de altă părere.
„Parcul este întreținut. Iarba va fi tunsă zilele acestea. Doar o băncuță are spătarul rupt și va fi reparată”, ne-a declarat Marina Andronache, şef serviciu Imagine în cadrul Primăriei Craiova.

Băncuţele cu personaje, crăpate

Şi băncuţele din lemn cu personaje din poveşti adunate în zona de grătar sunt degradate, majoritatea statuilor sculptate de o parte şi de alta a băncii având crăpături enorme. Acest lucru a mai fost sesizat şi în trecut de craioveni, pe reţelele de socializare.
Lângă aceeaşi zonă de barbecue, o căsuţă amplasată, probabil, cu intenţia de a deveni punct de vânzare pentru diverse produse, zace abandonată, cu uşa şi alte bucăţi de lemn claie peste grămadă înăuntru.

De la parcul cu specific pescăresc, via buruieni, spre Dracula Park

Parcul Hanul Doctorului a fost revitalizat şi inaugurat în anul 2018. La acea vreme, primarul Mihail Genoiu declara că administraţia locală intenţiona să concesioneze terenul pentru amenajarea unui restaurant cu specific pescăresc şi instalarea de tiroliene pentru copii. Însă aceste planuri nu s-au mai concretizat, iar primarul actual, Lia Olguţa Vasilescu, a decis să mute proiectul mult trâmbiţatului Dracula Park, iniţial gândit pentru zona Corniţoiu, în zona de la han.
Se pare, însă, că odată cu schimbarea de planuri primăria nu şi-a mai canalizat atenţia către acest obiectiv.
Poate că până la începerea lucrărilor la noul parc de distracţii, administraţia îşi va aminti totuşi că parcul încă nu are porţile închise, căci vizitatorii care ajung aici rămân cu un gust din ce în ce mai amar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS