14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIntenCity: 11 persoane au încercat să intre cu droguri la festival, dar au fost prinse

IntenCity: 11 persoane au încercat să intre cu droguri la festival, dar au fost prinse

În cea de-a doua zi a festivalului IntenCity nu s-au înregistrat evenimente neplăcute majore, însă au existat și persoane care au încercat să încalce legea.

„Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale. Obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică“, au transmis jandarmii.

Ochelari care imită optic efectele consumului de alcool și droguri, la IntenCity

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dolj, împreuna cu voluntarii centrului și în colaborare cu Biroul Siguranță Școlară și reprezentanți ai CAPC – IPJ Dolj, au realizat o serie de activități cu caracter preventiv.

Pentru conștientizarea riscurilor asociate consumului de droguri, participanții la festival au testat ochelarii speciali care imită optic efectele consumului de alcool și droguri. Aceștia distorsionează realitatea și modul în care este perceput timpul și spațiul.

De activitățile de prevenire a consumului de droguri care au fost desfășurate în cea de-a doua zi a festivalului IntenCity au beneficiat aproximativ 980 de persoane.

Ofiţerii de prevenire ai Serviciului Județean Anticorupție Dolj au desfăşurat activităţi pentru promovarea integrităţii, destinate participanţilor la festival. Scopul activităţilor a fost creşterea gradului de conştientizare în rândul cetăţenilor, prin stimularea adoptării unei atitudini proactive de semnalare a eventualelor acte de corupţie.

De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii ISU Dolj au desfășurat controale la operatorii economici din festival pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță.

Persoane care desfășurau activități ilegale, amendate cu peste 89.000 de lei

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat cu privire la identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise. Astfel, în a doua zi de festival, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au aplicat 110 amenzi în valoare de 89.280 lei (dintre care 103 sancțiuni fiind aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice) și 42 de avertismente.

11 persoane au încercat să intre cu droguri la festivalul IntenCity

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, au fost oprite să participe la festival 11 persoane. Acestea aveau asupra lor substanțe interzise la deținere.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele patru puncte de prim-ajutor medical deservite de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Oltenia” al județului Dolj și de cel al UPU-SMURD Dolj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

– 3 traumatisme diverse (escoriații, contuzii, etc.); 

– 17 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.)

Într-una din situații s-au impus investigații medicale de specialitate, astfel că un adult a fost transportat la spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS