18.6 C
Craiova
vineri, 7 octombrie, 2022
Știri de ultima orăLocalGorjAmenzi de 233.500 lei date de ITM pentru muncă la negru în ultima săptămână

Amenzi de 233.500 lei date de ITM pentru muncă la negru în ultima săptămână

Un angajator cu sediul în municipiul Târgu Jiu, a fost sancționat, săptămâna trecută, de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj cu suma de 140.000 lei pentru folosirea în activitate a șapte persoane fără încheierea unui contract individual de muncă în formă scrisă cel târziu în ziua anterioară începerii activității.

Angajatorul în cauză activează în domeniul restaurantelor, fiind depistat pe raza orașului Târgu Cărbunești.

În perioada 01-05 august 2022, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă, au efectuat un număr de 26 de controale. Au fost aplicate 20 sancțiuni în valoare de 233.500 lei și s-au dispus 28 măsuri de intrare în legalitate.

Cinci persoane au fost sacționate cu suma de 25.000 lei pentru refuzul de a completa fișele de identificare. Acestea au fost depistate la bâlciul anual organizat în comuna Polovragi, judetul Gorj, prestând activitate pentru un angajator din domeniul restaurantelor, cu sediul în județul Iași.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția asupra faptului că, opțiunea unor angajați, de cele mai multe ori la influența angajatorilor, de a nu completa fișele de identificare atrage după sine sancționarea persoanelor în cauză cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei, în baza prevederilor Legii 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată și actualizată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS