16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecord de pasageri pe Aeroportul din Craiova

Record de pasageri pe Aeroportul din Craiova

Aeroportul Internaţional Craiova face istorie.

Luna iulie 2022 a fost cea mai bună din punctul de vedere al numărului de pasageri, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, pe pagina sa de Facebook. Aeroportul a avut un număr record de peste 55.000 de pasageri în iulie 2022, cu 2000 mai mult decât în iulie 2019, considerat an de referinţă în aviaţie când s-au înregistrat cel mai mare trafic şi cele mai multe zboruri.

Cosmin Vasile: „Vom putea să procesăm până la 2 milioane de pasageri“

„Numărul record de călători a atins valoarea de 55.035 de persoane, cu 2000 mai mult decât în luna iulie 2019, anul în care s-a înregistrat cel mai mare trafic și cele mai multe zboruri. Cea mai mare parte a pasagerilor au ales cursele de linie, peste 47.000 de persoane, în timp ce numărul celor care au plecat în vacanță cu curse charter este de aproape 7.500 de călători. Anul acesta ne așteptăm la valori crescute de trafic care să se apropie de cele înregistrate înainte de izbucnirea pandemiei, în 2019. În primele șapte luni ale anului, aeroportul a fost tranzitat de aproape 250.000 de călători. Aeroportul Internațional Craiova se află în continuă dezvoltare, atât ca infrastructură de zbor și de preluare a pasagerilor, cât și ca număr de destinații. În următorii ani vom putea să procesăm până la 2 milioane de pasageri, datorită proiectelor în curs pentru extindere și de modernizare“, a scris Cosmin Vasile.

„Vă mulţumim că alegeţi să călătoriţi de pe Aeroportul Internaţional Craiova şi ne dorim ca vremurile să revina la normal pentru a ne bucura de cât mai multe călătorii“, a postat pe pagina sa de Facebook şi directorul general al aeroportului, Sorin Manda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS