13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞoferi drogaţi pe şoselele din Dolj

Şoferi drogaţi pe şoselele din Dolj

Poliţiştii doljeni au depistat, vineri, doi şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat canabis. Potrivit oamenilor legii, de la începutul anului au fost depistaţi 62 şoferi care conduceau sub influanţa drogurilor. Numai în iulie au fost întocmite 11 dosare pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Poliţiştii doljeni au depistat, vineri, doi şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat canabis. Primul a fost depistat pe strada Victorie din Dăbuleni, potrivit oamenilor legii. Este vorba de un tânăr de 20 de ani, din localitate, care a testat cu aparatul Drugtes. Rezultatul a fost pozitiv pentru canabis.

Tot vineri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova au oprit pentru control, pe strada Carpenului din Craiova, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 24 de ani, din localitate. Tânărul a testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru canabis.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Şoferi drogaţi pe şoselele din Dolj

Reprezentanţii IPJ dolj au explicat că, în primele şase luni ale anului, au fost întocmite 51 de dosare pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. În cursul lunii iulie, alte 11 persoane au fost depistate conducând sub influanţa substanţelor psihoactive.

De exemplu, pe 22 iulie, polițiștii Biroului Rutier Craiova au oprit pentru control, pe strada Amaradia, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 36 de ani, cetățean german. Bărbatul a testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis.

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Biroului Rutier Craiova au desfășurat o activitate pentru prevenirea consumului de substanțe interzise. „Activitatea a vizat informarea și conștientizarea conducătorilor auto asupra efectelor nocive ale consumului de droguri”, au explicat oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS