12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPodurile din Oltenia, întreţinute cu 120 de milioane de lei

Podurile din Oltenia, întreţinute cu 120 de milioane de lei

Podurile din Oltenia, întreţinute cu 120 de milioane de lei. În paralel cu licitaţia pentru întreţinerea drumurilor naţionale din Oltenia, estimată la valoarea de 409.966.039 lei (fără TVA), Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova a demarat şi achiziţia lucrărilor de întreţinere periodică a podurilor din regiune.

Vorbim aici de un număr de 584 de poduri, pasaje și viaducte şi tuneluri, care însumează o lungime de 29.986 metri. Podurile au diferite tipuri de structuri (dale, grinzi, casete, arce din beton armat și tabliere metalice), iar DRDP Craiova oferă maxim 103.111.495 lei fără TVA, adică 122.702.679 de lei cu TVA (24,7 milioane de euro) pentru întreţinerea lor în următorii patru ani. 

Podurile din Oltenia, întreţinute cu 120 de milioane de lei. Sunt șase loturi de lucrări

Ca şi la licitaţia pentru drumuri, şi lucrările pentru întreţinerea podurilor au fost împărţite în loturi. Mai exact, în aceleaşi şase loturi: Craiova (1), Drobeta Turnu Severin (2), Târgu Jiu (3), Râmnicu Vâlcea (4), Slatina (5) şi Orşova (6).

„Având în vedere necesitatea menţinerii viabilităţii podurilor într-o stare corespunzătoare pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă, sunt necesare lucrări de întreţinere periodică a podurilor. Obiectivele la care se vor executa lucrări de întreținere periodică sunt poduri, pasaje, viaducte ce se regăsesc pe raza secţiilor de drumuri naţionale din cadrul Regionalei de Drumuri și Poduri Craiova“, se specifică în anunţul de participare la licitaţie.

Podurile din Oltenia, întreţinute cu 120 de milioane de lei. Sunt șase loturi de lucrări, cu o valoare de 17 milioane de lei, fără TVA, fiecare.

Toate loturile au aceeaşi valoare estimată – 17.185.249,20 lei (fără TVA), termenul limită pentru primirea ofertelor fiind 24 august. Criteriul de atribuire a contractelor este același la toate loturile: prețul cel mai scăzut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS