29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimarii, ambasadorii colectării separate în Dolj

Primarii, ambasadorii colectării separate în Dolj

Iridex Group Salubrizare a dat start unei noi campanii de informare și conștientizare cu privire la avantajele colectării separate, pentru județul Dolj. Gunoiul care se strânge în jur, infectează aerul și apa, sufocă viitorul și duce la efecte devastatoare, așa cum au fost furtunile din ultima perioadă care au adus pagube majore, la noi în zonă. Deșeurile nu sunt gunoaie, ci resursă importantă, pe care o putem revalorifica, într-un mod foarte simplu: învățând să reciclăm, să colectăm separat. Și de unde putem învăța cel mai ușor, dacă nu de la cei care sunt repere în fiecare comunitate.

Pe lângă școală, în fiecare comună, un rol important în educația ecologică o au și primarii, oamenii care și-au asumat misiunea de a dezvolta comunități, de a face tot ce ține de ei pentru un viitor mai bun. Colectarea separată și transformarea deșeurilor în resurse trebuie să pornească din fiecare casă, din fiecare sat, comună, oraș.

Alături de primarii din județul Dolj ne propunem să promovăm educația pentru mediu și crearea unor comunități care acționează în spiritul sustenabilității și încurajează colectarea separată. Printr-o serie de materiale educative, în format video și scris, ne propunem să creăm o rețea a reciclării, o rețea de bune practici, de reciclare a obiceiurilor greșite.

Colectarea separată se învață! Se face ușor! Se transformă, într-un obicei care aduce beneficii materiale și de sănătate publică! Făcută zi de zi, colectarea separată are un impact major POZITIV. Dovada vine din țările unde oamenii colectează separat de mulți ani și unde beneficiile sunt vizibile.

Scopul final al campaniei „Primarii, ambasadorii colectării separate în Dolj” este crearea unei comunități care să înțeleagă importanța colectării separate și felul în care trebuie să separe corect deșeurile reciclabile, de cele reziduale. Odată reciclate, deșeurile prind din nou viață sub forma unor noi produse, precum granule din care se pot fabrica PET-uri, fibre sintetice din care se realizează materialele pentru tapițeria mașinilor și multe altele. Iar, printre cele mai valoroase și ușor de colectat deșeuri de ambalaje se află însuși PET-ul transparent, cel pe care îl întâlnim folosit deseori de brand-urile de apă îmbuteliată.

România, se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata de reciclare a deșeurilor, de doar 14%, potrivit unui infografic al Monitorului Social.

_____________________________________

Campania este derulată alături de partenerii: ADI ECODOLJ și Consiliul Județean Dolj.

Echipa Iridex Salubrizare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS