20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(VIDEO) Cum se lucrează la Centura Craiova Sud II

(VIDEO) Cum se lucrează la Centura Craiova Sud II

Lucrările la Centura Craiova Sud II, varianta de legătură între DN 56 Craiova – Calafat, DN 55 Craiova – Bechet și DN 6 Alexandria – Caracal – Craiova, au prins puţină viteză. Constructorul a început decopertarea stratului vegetal și în zona de la km 10, zonă de legătură cu DN 6, în apropiere de Cârcea.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, la varianta de ocolire prin sud a municipiului Craiova se lucrează în prezent nu doar la decopertarea stratului vegetal, ci şi la forarea piloților pentru realizarea pasajului de la Km 0, legătura cu DN 56. De asemenea, se pregătește platforma pentru forajul piloților de la pasajul peste calea ferată, din zona Cârcea. „Mobilizarea este mai bună față de ultima vizita. I-am atras din nou atenția constructorului cu privire la termenele de execuție și i-am reamintit cât de important este acest drum pentru Craiova și județul Dolj“, a declarat directorul regional al DRDP Craiova, Cosmin Călin, după o nouă vizită în teren.

https://www.facebook.com/Drdpcv/videos/1914303265435795

Un video cu modul în care se lucrează la Centura Craiova Sud II a fost postat pe pagina de socializare a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri. Din imagini se vede că lucrările au prins ceva viteză faţă de precedentele informări ale DRDP. De altfel, directorul Direcţiei Regionale, Cosmin Călin, a efectuat în ultimul timp mai multe vizite inopinate în şantier, tocmai pentru a-l determina pe constructor să grăbească lucrările.

Lucrările la Centura Craiova Sud II au început timid

Reamintim că lucrările la varianta ocolitoare Craiova Sud au demarat timid în data de 2 iunie, la o lună după emiterea ordinului de începere. Cu toate că este vorba de o lucrare de anvergură, cu un timp relativ redus de finalizare – 15 luni. Lucrările sunt executate de firma italiană Rizzani de Eccher SpA, o societate activă la nivel global în domeniile ingineriei, infrastructurii și construcției de clădiri. Firma a executat lucrări în Europa, Africa, Asia și America Latină, dar se află la prima experienţă în România.

Lucrările la Centura Craiova Sud II au prins puţină viteză

Centura va avea 9,889 kilometri și va traversa teritoriul administrativ al comunelor Podari, Malu Mare şi Cârcea. Ea reprezintă, practic, o continuare a variantei Craiova Sud DN 65 – DN 6, care ar urma să facă legătura între trei drumuri naționale: DN 56 Craiova – Calafat, DN 55 Craiova – Bechet și DN 6 Alexandria – Caracal – Craiova. Centura prevede şi un pod peste digul de apărare al Jiului, un pasaj suprateran peste linia CF neelectrificată Craiova – Calafat şi un pasaj subteran pentru traversarea liniei electrificate CF Bucureşti – Timişoara. Contractul cu Rizzani de Eccher SpA are o valoare totală de 32 de milioane de euro (TVA inclus) şi a fost semnat în ianuarie 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS