10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCât de avuţi sunt directorii RAADPFL Craiova

Cât de avuţi sunt directorii RAADPFL Craiova

O scurtă privire pe declaraţiile de avere depuse de curând de directorii RAADPFL, regie subordonată Primăriei Craiova, arată cât de avuţi sau mai puţin avuţi sunt directorii acesteia.

Potrivit declaraţiei de avere aferentă anului 2021, noul director general al RAADPFL Craiova, Adinel Ilinca, are o avere potrivită, nu dă pe afară, dar nici de foame nu moare.
Acesta deţine un teren intravilan în Craiova cumpărat în anul 2008. Suprafaţa imobilului este de 394 mp, Ilinca deţine din el o cotă de 50%. În anul 2020 directorul de la RAADPFL şi-a achiziţionat un alt teren cu o suprafaţă de 377 mp. Acesta din urmă este situat în localitatea Albeşti. Şi aici, Ilinca deţine tot o cotă de 50% din întreaga suprafaţă.
La capitolul locuinţe, directorul regiei are două apartamente. Unul a fost achiziţionat în anul 2000 şi are o suprafaţă de 45,50mp, cel de-al doilea a fost achiziţionat în anul 2008 şi are o suprafaţă de 30.80 mp. Acesta mai deţine un spaţiu comercial cu o suprafaţă de 189 mp. Toate cele trei imobile sunt în Craiova şi sunt deţinute în cotă de 50%, ceea ce arată că le împarte cu o altă persoană, cel mai probabil soţia.
În privinţa autoturismelor, Adinel Ilinca deţine trei autoturisme. Ultimul dintre acestea este un autoturism marca BMW care a fost cumpărat în 2020. Celelalte două au fost acumpărate în 2014, un Audi, iar în 2015 Ilinca şi-a mai achiziţionat un Volkswagen.
Directorul RAADPFL-ului nu deţine bijuterii, obiecte de artă şi nici bani în conturi. În schimb soţia acestuia este îndatorată la bănci. Aceasta are trei împrumuturi pe 24 şi respectiv 25 de ani. Soţia lui Ilinca are un împrumut în lei în valoare de 191.383 de lei şi unul în valoare de 55.510 de euro.
În privinţa veniturilor soţia deţine supremaţia. Aceasta are un venit anual de 48.683 de lei câştigat de la DGASPC Dolj în calitate de chinetoterapeut. Tot soţia directorului de la RAADPFL are ca şi conferenţiar un venit anual de 66.099 de lei. Adinel Ilinca are un venit anual de 48.732 de lei ca director de patrimoniu la Parcul Industrial Craiova, unde a fost angajat înainte de a ajunge la Regia primăriei. Veniturile familiei au fost rotunjite cu banii obţinuţi din închirieri, mai precis cu 149.426 de lei. În total, veniturile anuale ale familie directorului de la RAADPFL au fost în 2021 de 312.940 de lei.

Adinel Ilinca, directorul RAADPFL Craiova

Directorul tehnic investeşte în acţiuni, dar îşi păstrează vechea Dacie

Directorul tehnic stă mai slab la capitolul bunui imobile şi mobile. Marinel Cristian Grigorie are un imobil de 100 mp pe care îl deţine împreună cu soţia. Acesta mai este posesorul a două maşini, un autoturism Dacia din 1994 şi un Ford Focus, achiziţionat în 2008. În schimb, Grigorie a investit în acţiuni/părţi sociale în societăţi comerciale cum ar fi Erste Bank şi MedLife. Valoarea totală a acestora este de 5.000 de euro şi 11.000 de lei
Cei doi soţi sunt angajaţi la regia Primăriei Craiova de unde au câştigat în 2021 un venit total de 133.363 de lei. Marinel Grigorie deţine funcţia de director tehnic şi este plătit cu un salariu de 7.805 de lei, iar soţia este angajată ca economist. La această sumă se mai adaugă un ajutor de la APIA pentru terenurile agricole ale părinţilor în valoare de 1.700 de lei. Fiica familiei Grigorie îşi obţine singură banii de buzunar fiindcă pe lângă alocaţia de stat are un contract sportiv la Clubul Municipal Craiova de unde a încasează un venit anual de 3.000 de lei.

Marinel Cristian Grigorie (stânga) împreună cu viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip/Foto: Facebook personal

Directorul economic, un apartament şi un Volkswagen

Declaraţia de avere a directorului economic de la RAADPFL, Florin Irinel Urâtu este una scurtă. Acesta are un apartament, o maşină şi un salariu.
Directorul economic al regiei locuieşte în Craiova într-un apartament de peste 91 mp. Florinel Urâtu conduce un autoturism marca Volkswagen achiziţionat în anul 2009. În rest declaraţia de avere este „curată”, directorul tehnic nu are bijuterii, nu investeşte în fonduri private sau acţiuni, nu are conturi în bănci, dar nici credite bancare. El are un venit anual de 95.790 de lei reprezentând salariu de director economic la Regia domeniului public a Primăriei Craiova. Aceasta înseamnă că lunar încasează un salariu de 7.982 de lei.

Directorul de la Sala Polivalentă, fără casă, dar cu Merţan

Cristian Mitricof (stânga), director al Sălii Polivalente din Craiova, alături de preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda / Foto: Facebook personal

Ultimul pe lista directorilor de la RAADPFL este George Mitricof, directorul Bazelor Sportive RAADPFL – Sala Polivalentă din Craiova.
Acesta nu are casă, nu are terenuri, cel puţin aşa reiese din declaraţia de avere depusă în urmă cu o lună. George Mitricof are doar un autoturism marca Mercedes pe care l-a achiziţionat în 2016. În schimb, directorul de la Polivalentă are credite la trei bănci, valoarea aceastora fiind de 72.090 de lei.
La capitolul venituri, Mitricof a avut în 2021 un venit anual de 153.968 de lei, bineînţeles împreună cu soţia care primeşte o indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului.

Declarațiile de avere ale directorilor de la RAADPFL arată veniturile şi afacerile din care provine bogăția celor care conduc regia Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS