0.6 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Dosare penale furate dintr-un post de poliţie şi incendiate

Olt: Dosare penale furate dintr-un post de poliţie şi incendiate

Doi bărbaţi au fost arestaţi după ce, în urmă cu câteva zile, au spart sediul unui post de poliţie din judeţul Olt, au furat mai multe dosare penale şi apoi le-au dat foc.

Cei doi bărbaţi au reuşit să intre în sediul poliţiei, să fure dosarele penale care îi vizau şi apoi le-au dat foc.

„În dimineața zilei de 26 iunie 2022, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 25/26 iunie, în intervalul orar 22.30 – 03.00, perioadă în care polițiștii s-au aflat în desfășurarea activităților specifice de serviciu, pe raza de competență, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul Postului de Poliție Priseaca, de unde ar fi sustras mai multe obiecte și înscrisuri.

(…) În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și sustragere sau distrugere de obiecte și înscrisuri, aflat în directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind continuate cercetarile în vederea identificării autorilor, stabilirii situației de fapt și dispunerii de măsuri legale.

Imediat după sesizare, a fost constituită o echipă operativă de investigații complexe, care, în data de 26 iunie 2022, în urma activităților investigativ-operative desfășurate, sub directa coordonare a procurorului de caz, a identificat doi bărbați, cu vârstele de 27 și 46 de ani, bănuiți de săvârșirea faptei din noaptea de 25/26 iunie 2022“.

Cei doi bărbaţi au fost prinşi şi prezentaţi unei instanţe de judecată cu propunere de arestare preventivă şi au fost arestaţi pentru furt calificat şi distrugere de probe sau înscrisuri oficiale.

În prezent, se efectuează cercetări de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, în vederea documentării întregii activități infracționale și dispunerii de măsuri legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS