24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAtenție! Nu mai aruncați cărbuni încinși sau mucuri de țigări aprinse în gunoi

Atenție! Nu mai aruncați cărbuni încinși sau mucuri de țigări aprinse în gunoi

Atenție! Nu mai aruncați cărbuni încinși sau mucuri de țigări aprinse în gunoi. Se pot produce adevărate tragedii! Echipa Iridex Group Salubrizare s-a confruntat în ultima săptămână cu două incidente grave, transmite compania într-un comunicat de presă. Deșeurile s-au aprins în două autogunoiere și a fost nevoie de intervenția pompierilor, pentru a fi evitată producerea unei tragedii sau a unor pierderi materiale. În ambele situații, cauza izbucnirii incendiului a fost aruncarea unor cărbuni încinși în pubela destinată deșeurilor reziduale colectate de la agenții economici.

Prin urmare, Iridex atrage atenția tuturor doljenilor, dar mai ales agenților economici, asupra responsabilității sortării atente a deșeurilor, pentru evitarea unor tragedii.

Resturile de mâncare, scutecele de unică folosință, conținutul sacului de aspirator, cenușa din sobe, mucurile de țigară (stinse în scrumieră), cărbunii stinși se aruncă în PUBELA NEAGRĂ.

Rugăm cetățenii să înțeleagă importanța colectării separate și atente a deșeurilor.

Cum sortăm corect deșeurile?

Cele mai răspândite și valoroase materiale recuperate din casă sau de la birou sunt împărțite în 3 categorii principale:

  • hârtie&carton – pubela albastră;
  • plastic&metal – pubela galbenă;
  • sticlă – pubela verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS