20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea din Craiova a inaugurat un nou cămin şi schimbă regula pentru cazare

Universitatea din Craiova a inaugurat un nou cămin şi schimbă regula pentru cazare

-

Universitatea din Craiova a inaugurat, ieri, Căminul 9 din Campusul Facultăţii de Mecanică, unde s-a amenajat şi Policlinica Studenţească care are cabinete de medicină internă dar şi cabinete stomatologice care vor funcţiona şi în această vară şi la care se pot adresa şi studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova. Reabilitatea Căminului 9 a fost realizată cu bani de la Ministerul Educaţiei, dar şi cu fonduri ale Universităţii din Craiova. Cazarea studenţilor în Căminul 9 se va face din toamnă, pentru anul universitar următor. Rectorul Universităţii din Craiova, prof.univ.dr Cezar Ionuţ Spînu, a anunţat că la cazarea în căminele studenţeşti va fi valabil singur criteriu şi anume, media de absolvire a anului universitar anterior, iar pentru studenţii de anul I se va lua în calcul media de admitere.

A fost reabilitat tot Complexul de la Agronomie

Universitatea din Craiova a inaugurat, ieri, un nou obiectiv reabilitat: Căminul 9. Practic, prin această investiţie a fost modernizat întreg Campusul Facultăţii de Mecanică din Craiova.
„Universitatea din Craiova a demarat de câţiva ani un amplu proces de modernizare a infrastructurii educaţionale, de cercetare dar, iată, şi socială. Aş vrea să trec în revistă câteva din obiectivele pe care le-am pus în funcţiune în ultimii ani. Este vorba de cantina din clădirea centrală, de Căminul 2 din Campusul Agronomie, de Căminele 11 şi 12 de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Este vorba de Căminul 4 din Campusul de la Agronomie la care se lucrează pentru reabilitare şi modernizare pe un proiect european prin POR.
Acum inaugurăm Căminul 9 de pe Calea Bucureşti, fiind ultima locaţie din acest campus la care trebuia să intervenim. Am început acţiunea de modernizare a acestui cămin în anul 2019, pentru că acest cămin a intrat în conservare începând cu anul 2009 şi cu această ocazie ne-am gândit că trebuie să facem ceva şi cu Policlinica Studenţească”, a precizat prof.univ.dr. Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova

Policlinica va deservi peste 22.000 de studenţi din Craiova

Sediul iniţial al Policlinicii Studenţeşti a fost în Complexul de la Agronomie, dar a fost nevoie să fie mutată după ce clădirea a fost retrocedată.


„În urmă cu 15 ani sediul Policlinicii Studenţeşti era în Campusul de la Agronomie, într-o clădire care ulterior a fost retrocedată şi de atunci a început o saga a acestei policlinici. Au fost mutate cabinetele acestei policlinici chiar la parterul Căminului 9, care la scurt timp a intrat în conservare. Apoi, au fost mutate în Căminul 6 şi în Căminul 7. Ne-am gândit însă că Universitatea din Craiova şi oraşul Craiova merită o policlinică pentru studenţi, pentru că suntem două universităţi cu peste 22.000 de studenţi care trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate.

Am semnat un parteneriat cu Consiliul Local Craiova. Noi am renovat acest cămin în ceea ce priveşte spaţiile de locuit şi am amenajat împreună cu specialişti de la DSP toate traseele pentru Policlinica Studenţească, pentru că trebuie îndeplinite anumite condiţii pentru autorizaţia de funcţionare şi dotările au fost asigurate de către Consiliul Municipal Craiova”, a mai precizat rectorul Universităţii din Craiova.

Cabinetul de Stomatologie din cadrul Policlinici Studenţeşti din Craiova

În ceea ce priveşte dotarea, Policlinica Studenţească are vestiare pentru medici şi sală de tratament, sală pentru sterilizarea ustensilelor, şase cabinete medicale dintre care două cabinete de stomatologie, cabinete de medicină generală, de planning familial. Medicul Radu Pisc este coordonatorul Policlinicii Studenţeşti şi a precizat că „policlinica va funcţiona din această vară şi se pot adresa direct inclusiv studenţii străini. În ceea ce priveşte serviciile stomatologice ce se va oferi pachetul de bază decontat de DSP, iar dacă pacienţii vor primi recomandări suplimentare serviciile respective vor fi achitate”.

Căminul va avea 258 de locuri de cazare

Cazarea în camerele Căminului 9 va începe din toamnă. Camerele vor fi de câte trei studenţi.
„În ceea ce priveşte căminul, a fost reabilitat de la partea de structură, faţade, camerele interioare până la acoperiş. Au fost înlocuite instalaţiile electrice, instalaţiile sanitare. Sunt 258 de locuri în acest cămin, în acest moment. Sunt trei locuri în fiecare cameră şi 86 de camere. Fiecare cameră este dotată cu mobilier şi cazarmament nou, frigider, televizor, cablu internet. De asemenea, pe fiecare nivel există un oficiu cu plită electrică şi maşină de spălat. La fel, pe fiecare nivel există o sală de lectură amenajată pentru copiii care vor fi cazaţi în acest cămin”, a mai precizat rectorul Universităţii din Craiova.

Camera de cazare în Căminul 9 din Complexul Mecanică din Craiova


Pentru cazarea elevilor se va folosi un singur criteriu şi anume media generală a fiecărui an de studiu sau media de admitere.
„Cazarea o să se facă pentru anul universitar imediat următor aşa cum se fac căminele Universităţii din Craiova. Cazarea în căminele Universităţii din Craiova se va face în funcţie de media anului anterior sau media de admitere. Nu va mai exsistă alt crietriu. Vor fi cazaţi în funcţie de performanţă. 30% din locurile disponibile în căminele studenţeşti sunt alocate automat studenţilor din anul I”, a mai precizat rectorul Universităţii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:18

(VIDEO) Craiovean, reținut pentru furt calificat

Un craiovean de 20 de ani a fost reținut,...

ȘTIRI GdS