15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovencele de 10 de la Evaluarea Naţională

Craiovencele de 10 de la Evaluarea Naţională

-

Cele patru medii de 10 care apar în clasamentul judeţului Dolj la Evaluarea Naţională au fost obţinute de patru fete. Două dintre aceste fete sunt eleve la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova, care, deşi au învăţat în clase diferite, au pasiuni comune: pictura şi pianul. Şi pentru liceu vor avea aceeaşi opţiune. O altă elevă de 10 este de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova, cunoscută de cadrele didactice încă din clasele primare pentru că mergea la foarte multe concursuri. O medie de 10, după afişarea rezultatelor iniţiale, este şi la Şcoala „Traian” din Craiova, obţinută tot de o elevă.

La fel ca şi anul trecut, judeţul Dolj are şi în această sesiune patru medii de 10 la Evaluarea Naţională, după afişarea rezultatelor iniţiale. Două dintre mediile de 10 aparţin elevelor Francesca Dumitraşcu şi Alexia Dinu de la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova. Directorul şcolii, Genoveva Ioana, a spus că „mediile de 10 au fost obţinute de două fete frumoase şi deştepte”.
Cele două fete au multe puncte comune. Deşi au învăţat la clase diferite, ambele sunt pasionate de pictură şi cântă la pian. Aşa s-au relaxat când au început să înveţe pentru examene. La evaluare, ambele au avut emoţii. Francesca spune că se aştepta să obţină 10 la matematică, dar ştia că nici la română nu a avut greşeli. Examenul nu a fost tocmai uşor.

Francesca Dumitrașcu, eleva de 10 de la Școala Gimnazială Mircea Eliade din Craiova


„Subiectele la română au fost uşoare. Mă aşteptam să aibă acel nivel de dificultate. M-am descurcat, nu m-au pus în dificultate, dar la matematică au fost un pic mai grele decât mă aşteptam să fie. La prima vedere am crezut că n-o să ştiu să le fac, dar odată ce am parcurs tot examenul şi am ajuns la problema respectivă care mai punea probleme şi am rezolvat-o. Mi-am dorit foarte mult să am acest rezultat. M-am verificat cu profesoara de română şi cu profesoara de matematică. Nu greşisem nimic, doar că la română este vorba şi de subiectivitate. Aşa că, la matematică mă aşteptam să iau 10, doar că la română am fost şocată în cel mai bun sens posibil”, a spus Francesca Dumitraşcu.

Ce a contat în obţinerea mediilor de 10

Alexia Dinu, eleva de 10 de la Şcoala Gimnazilă „Mircea Eliade” din Craiova

Şi Alexia Dinu a spus că pentru cei care au învăţat cerinţele de la examene nu au pus prea multe probleme. În plus, eleva de 10 a spus că pentru acest rezultat a contat foarte mult că a lucrat în echipă cu colegii de clasă dar şi cu profesorii „Subiectele de la Evalaurea Naţională nu mi s-au părut nici grele, dar nici foarte uşoare. Cei care am învăţat am reuşit să le rezolvăm. Sunt foarte bucuroasă că am obţinut media 10 la examen. Nu mă aşteptam. Cred că am reuşit să ajung la acest rezultat şi pentru că, în şcoala în care am fost, am învăţat să ne ajutăm între noi elevii şi ne-au ajutat şi profesorii. Au contat foarte mult şi simulările pentru că m-au ambiţionat să învăţ mai mult”, a spus Alexia Dinu.

Colega sa, Francesca, spune că perioada gimnaziului a fost foarte frumoasă şi că olimpiadele de matematică au jucat un rol important în formarea sa.
„Perioada gimnaziului a fost foarte frumoasă. A fost una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa mea. Am legat foarte multe prietenii frumoase şi pe plan şcolar am participat la foarte multe olimpiade, la olimpiada de matematică am fost în fiecare an şi în fiecare an am ajuns la etapa judeţeană cu premiu şi consider că m-a ajutat să mă formez atât pe plan profesional cât şi pe plan personal”, a spus Francesca. Ambele eleve vor să aleagă specializarea Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Eleva de la Şcoala „Nicolae Romanescu”, cunoscută pentru performanţă încă din clasele primare

Media 10 la Evaluarea Naţională a fost obţinută şi de Denisa Popescu de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova, Directorul şcolii, Doru Tudorache, a spus „că media zece la Evaluarea Naţională a fost obţinută de o elevă care de ani de zile este în topuri la diferite concursuri şcolare. Încă din clasa a IV-a căutam microbuze să meargă Denisa la concursuri în judeţ, cum ar fi concursul de matematică „Sfera” de la Băileşti. Ne aşteptam ca ea să obţină 10 cel puţin la matematică. Avem mulţi copii buni. În şcoală mai avem încă patru elevi de 10 la matematică şi o elevă de 10 la română”.

Denisa Popescu, eleva de 10 la Evaluarea Naţională de la Şcoala „Nicolae Romanescu” din Craiova


Denisa a spus că a avut multe emoţii la examen. „Subiectele nu au fost nici grele, dar nici uşoare. Pentru cine a învăţat a fost bine. Am avut multe emoţii. Pentru a avea acest rezultat am învăţat constant în fiecare an. Am fost şi la olimpiade şcolare. Am multe premii la discipline cum ar fi engleza, matematica şi română”, a spus eleva de 10 de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova. Pentru perioada liceului, Denisa va opta pentru specializarea matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova.

Simulările au ajutat-o pe eleva de la Şcoala Traian să ia 10

Tot media 10 a fost obţinută şi de Gabriela Amza de la Şcoala „Traian” din Craiova. Ea spune că un rol important l-au avut simulările, pe care le-a susţinut aproape în fiecare lună.

Gabriela Amza, eleva de 10 la Evaluarea Naţională de la Şcoala Gimnazială „Traian” din Craiova

„Subiectele au avut dificultate medie. A contat foarte mult şi faptul că lunar am dat simulări la şcoală pentru că m-au ajutat să învăţ să îmi gestionez emoţiile „, a spus Gabriela. Ca să se relaxeze ea asculta muzică în fiecare seară. „Ca să mă pot relaxa în fiecare seară ascultam muzică 20 de minute „, a spus eleva. Pentru perioada liceului, Gabriela a spus că vrea să aleagă tot specializarea matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova. „Vreau ca la liceu să mă descopăr mai mult, să învăţ cât mai multe lucruri”, a spus Gabriela.


Acestea sunt rezultatele iniţiale ale Evaluării Naţionale. Este posibil ca după contestaţii să mai fie şi alţi elevi de 10. Anul trecut după contestaţii a mai apărut o singură medie de 10 la Evaluarea Naţională din Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS