27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAtenţie, s-a surpat o stradă recent asfaltată în Craiova!

Atenţie, s-a surpat o stradă recent asfaltată în Craiova!

Efectele ploii torenţiale de săptămâna trecută încă se resimt. O nouă stradă din Craiova a început să se surpe, chiar dacă asfaltul fusese turnat destul de recent.

Strada Dimitrie Cantemir este o nouă „victimă“ a ploii torenţiale şi a lucrărilor prost făcute în Craiova. Asfaltul recent turnat pe aceasta a început să se lase, chiar pe lângă un capac imens de canalizare. Ciudat este că nu se întâmplă pentru prima dată să se surpe. Însă, lucrările au fost făcute tot de mântuială şi după ce s-a lăsat prima dată asfaltul. „Este a doua oară când se surpă pământul acolo. Doar ce au reparat cu trei săptămâni în urmă şi în urma ploii, iarăşi s-a lăsat. Nu mai zic de faptul că nisipul scurs de pe alei a umplut canalizarea“, a spus un cetăţean care locuieşte în zonă.

Un alt bărbat bănuieşte că terasamentul străzii se spală atunci când sunt ploi mai puternice. „Aşa arată strada Dimitrie Cantemir, din zona ANL-urilor din Craiova, proaspăt asfaltată. După ploile din ultima vreme, asfaltul a început să se lase. Probabil se spală terasamentul de sub el. Strada a fost recent asfaltată, prin martie – aprilie, anul acesta. Au făcut-o pe porţiuni“, a spus acesta.

Muncitorii nu ştiu cauza

O echipă de muncitori era joi pe strada Dimitrie Cantemir. O porţiune de zeci de metri fusese închisă şi se intervenea pentru remedierea problemei. Un excavator îndepărtase deja porţiunea de asfalt şi mai mulţ imuncitori săpau pe lângă canalizare. „Nu ştim de ce se întâmplă acest lucru, nu ne explicăm. Este a doua oară când venim aici că s-a lăsat asfaltul. E posibil ca din cauza pompelor de apă şi a canalizării să fie prea multă presiune pe pământul de sub asfalt“, a spus unul dintre muncitori. Însă, fiindcă nu se cunoaşte cauza reală, este posibil ca această problemă să se repete şi în perioada următoare sau imediat după ce va ploua mai puternic.

Primăria spune că defecţiunea este aproape remediată. „Cunoaştem problema, o echipă de muncitori lucrează în acea zonă. Problema a apărut din cauza ploilor abundente, la staţia de pompare de pe strada Dimitrie Cantemir. Lucrarea nu este recepţionată, încă, aşa că cei care s-au ocupat de asfaltare trebuie să remedieze problema şi sperăm să nu mai apară în viitor. În urmă cu trei săptămâni nu a fost vorba despre o defecţiune. Atunci s-au montat pompele şi oamenii, probabil, au interpretat ca fiind o defecţiune“, au spus reprezentanţii municipalităţii.

O altă problemă lăsată în urmă de ploaie este pământul care a curs de pe străzile adiacente străzii Dimitrie Cantemir. Este vorba despre străzile Udrişte Năsturel şi Gheorghe Asachi, care sunt în pantă şi nu sunt asfaltate sau pietruite. Diferenţa de aspect dintre strada principală şi cele adiacente este uriaşă. Practic, la doar câţiva paşi de strada principală, parcă păşeşti pe uliţa unui sat uitat de lume. Asfaltul se întrupe brusc şi, odată cu el, condiţiile decente de circulaţie.

S-a lăsat trotuarul în cartierul Rovine

Situaţia de pe strada Dimitrie Cantemir nu este singulară. Un trotuar din cartierul Rovine, recent peticit cu asfalt, s-a lăsat destul de rău. Pentru aceste lucrări, viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip, a spus că sunt responsabili cei de la CEO. Însă, în momentul în care a fost sesizată problema, muncitori de la SC Termo şi CAO ai asigurat perimetrul şi au verificat daca apa a erodat şi sub stradă. Situaţia din Rovine nu fusese remediată nici joi (n.r. – ieri). „Compania de Apă Oltenia lucrează la remedierea problemei apărute în Rovine și face toate eforturile pentru a finaliza în cel mai scurt timp posibil“, au transmis reprezentanţii Primăriei Craiova.

Trotuarul din Rovine

De asemenea, strada Vânători de Munte din Craiova s-a surpat în luna februarie a acestui an, după ce în octombrie 2021 fusese asfaltată. La vremea respectivă, reprezentanţii Primăriei Craiova au spus că de vină pentru unui segment din stradă sunt firmele private care au introdus utilităţi pe strada respectivă şi care vor suporta cheltuielile cu reparaţiile.

Strada Vânători, surpată în februarie

Şi în iunie 2021 a mai avut loc o problemă şi mai gravă, din acelaşi registru. O maşină a fost „înghiţită“ de asfalt pe bulevardul Dacia din Craiova, după ce acesta a cedat sub greutatea autovehiculului.

Citeşte şi: Clariant s-a deschis. Începe producţia de etanol celulozic la Podari 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS