16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii din 7 şcoli din Dolj vor susţine evaluarea standardizată

Elevii din 7 şcoli din Dolj vor susţine evaluarea standardizată

-

Elevii din şapte şcoli din judeţul Dolj vor fi supuşi testării standardizate, începnd de azi, 30 mai, și până pe 8 iunie. Primii care vor susţine testele sunt elevii claselor a III-a, a V-a și a VI-a. Aceştia vor susţine evaluarea la matematică.

Potrivit inspectorului şcolar general, Daniel Ion, cele şapte unităţi şcolare în care se va aplica testarea standardizată au fost selecate astfel încât să fie reprezentate toate categoriile şi mediile sociale.


„În data de 13 mai 2022, Ministerul Educaţiei a emis Ordinul 3.835 privind organizarea pilotării evaluării standardizate la finalul anului şcolar în curs. La această evaluare vor participa elevii claselor I-VII şi cei din clasele IX- XI. Au fost selectate un număr de şapte unităţi şcolare din judeţul nostru, reprezentative pentru toate categoriile, cum ar fi unităţi şcolare din urbanul mare- Colegiul Naţional „Ştean Velovan” sau din rurarul mic -Şcoala Gimnazială Fărcaş.

În toate aceste unităţi şcolare, elevii vor susţine, începând cu data de 30 mai şi până pe 8 iunie, aceste evaluări standardizate. Ele vor avea durata de 30 de minute pentru cei din învăţământul primar sau de 60 de minute pentru cei din învăţământul gimnazial şi liceal. Unităţile şcolare desemnate vor trebui să fie pregătite să facă un program în care să se desfăşoare aceste evaluări standardizate, elevii putând să susţină aceste evaluări pe tablete, pe laptop-uri sau pe telefoane. Noi ne-am pregătit şi toţi elevii vor susţine la şcoală aceste evaluări standardizate”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Testele încep cu proba de matematică


Testele se vor susţine diferenţiat pe ani de studiu dar şi pe discipline şi profiluri.

„Pe 30 mai se va susţine proba de matematică la clasele a III- a, a V-a şi a VI-a. În data de 31 mai, proba de matematică la a II-a, a IV-a şi a VII-a, iar la clasa a IX-a la matematică sau istorie, în funcţie de profil. În data de 2 iunie la clasele I se va da proba la matematică şi la clasele a X-a, a XI-a la matematică sau istorie, în funcţie de profil, după care urmează probele de evaluare la limba română şi anume, 3 iunie- clasa a III-a ,a V-a, a VI-a, pe 6 iunie clasa a II-a, a IV-a, a VII-a , a IX-a. Pe 7 iunie vor fi probele la clasele I, X-a şi a XI-a. Pe data de 8 iunie se vor desfăşura eventualele reprogramări, acolo unde este cazul. Un elev care nu poate participa poate fi reprogramat pentru data de 8 iunie.


Testarea nu este obligatorie dar este foarte importantă. Rezultatele obţinute nu se transformă în note, nu se emit calificative pentru cadrele didactice. Toate aceste rezultate vor genera nişte rapoarte care vor face parte dintr-o cercetare a Ministerului Educaţiei, privind modalitatea de evaluare din prezent şi din viitor”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.


La nivel naţional sunt implicate în această testare standardizată 329 de unităţi şcolare şi o sută de mii de elevi. Şcolile din Dolj selectate pentru această testare a elevilor sunt : Colegiul Național Pedagogic „Șefan Velovan” Craiova, Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” Segarcea, Liceul Tehnologic „Petre Baniță” Călărași, Școala Gimnazială „Eliza Opran” Ișalnița, Școala Gimnazială „Traian” Craiova, Școala Gimnazială Fărcaș, Școala Gimnazială Filiaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rapid – „U“ Craiova 1-2 | Alb-albaștrii au „stins...

Universitatea Craiova a câștigat în prelungiri, scor 2-1, partida...

ȘTIRI GdS