11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCe au mai depistat polițiștii doljeni, în ultimele 48 de ore

Ce au mai depistat polițiștii doljeni, în ultimele 48 de ore

Polițiștii doljeni s-au aflat la datorie și în acest weekend. În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Dolj, cu această ocazie au fost legitimate și verificate peste 370 de persoane, fiind controlate și 280 de autovehicule. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 234 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 54.235 de lei. Dintre acestea, 117 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 114 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 34 de permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Polițiștii doljeni au depistat, spre exemplu, un bărbat de 51 de ani, din municipiul Craiova, care a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Dacia cu viteza de 114 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, un tânăr de 27 de ani, din municipiul Craiova, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 56 Craiova – Calafal, în localitatea Perișor, cu viteza de 129 km/h. Și acesta a fost amendat și lăsat fără permis, pentru 120 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS