10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLacul de la Hanul Doctorului începe să devină mizerabil

Lacul de la Hanul Doctorului începe să devină mizerabil

Lacul de la Hanul Doctorului a început să arate destul de urât din cauza frunzelor căzute pe luciul apei şi a buruienilor care au crescut pe sub apă. Acesta are nevoie să fie curăţat, însă RAADPFL spune că nu poate începe acest proces până nu se finalizează perioada de prohibiţie la pescuit.

Un cititor al Gazetei de Sud ne-a sesizat faptul că lacul de la Hanul Doctorului începe să devină mizerabil şi plin de plante care vor provoca, în curând, un miros foarte urât în zonă.
Într-adevăr, lacul arată destul de rău atât din cauza unor plante care cresc sub apă, dar şi din cauza frunzelor căzute din copacii de pe marginea apei. În plus, oamenii lipsiţi de bun simţ au găsit de cuviinţă să arunce în apă câteva ambalaje sau peturi. „Iată cum, delăsarea autorităților locale, face ca, încet, încet, lacul de la Hanul Doctorului, aflat în administrarea Primăriei Craiova, să devină curând o baltă cu miros fetid. Plantele subacvatice, care au început deja să năpădească lacul, vor duce la sufocarea și la moartea peștilor de aici. Cu câteva kilograme de fitofagi, se va rezolva problema. Dar până atunci, o barcă și niște angajați pot încetini dezvoltarea lor. Ei pot smulge cu ajutorul unor greble a acestor plante. Până se vor găsi fonduri să se cumpere niște fitofagi care vor rezolva problema“, a spus bărbatul.

Am întrebat reprezentanţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova în legătură cu această situaţie. Aceştia ne-au spus că lacul va începe să fie curaţătat după ce se va încheia perioada de prohibiţie. Acum, peştii îşi depun icrele. Nu se poate face curăţarea astfel încât să nu afecteze procesul de înmulţire a peştilor.

Resturi de chioşcuri, „înfrumuseţate“ cu ghivece şi gard verde arificial

Nu doar lacul are un aspect urât, ci şi zona de la intrarea în parc, vizavi de clubul de fotbal Gică Popescu. Acolo au fost demolate chioşcurile în care se vindeau produse alimentare în trecut. Dar au rămas în urmă fundaţiile acestora, inclusiv o porţiune de gresie care a fost în interiorul magazinelor. Ca să „rezolve“ problema şi să dreagă cumva peisajul, autorităţile s-au gândit să pună câteva ghivece mari cu plante, direct pe fundaţiile fostelor chioşcuri. În plus, pe zona din spate, unde terenul este abrupt, au montat un gard din frunze artificale.

„Arată foarte urât betonul acesta rămas în urmă. Puteau să radă tot, inclusiv aceste fundaţii şi să planteze copaci, să aranjeze câte de cât. Ghivecele acestea mari şi gardul artificial mai mult îţi atrag atenţia spre fundaţiile acestea oribile. Chiar nu ştiu de ce s-au păstrat, însă a fost o decizie foarte nefericită. Trebuie să schimbe, cumva, să facă ceva care să arate mai bine. E păcat de acest parc. E foarte frumos şi aici chiar vine lumea să se relaxeze şi să se plimbe, alături de copii“, a spus o femeie aflată în Parcul de la Hanul Doctorului.

Primăria Craiova spune că se va modifica acea zonă. Însă, nu specifică ce anume se face amenaja acolo şi nici când o să se facă acest lucru. „Nu rămâne aşa zona fostelor chioşcuri, au fost montate temporar acele jardiniere“, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS