5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Cei patru mascați reținuți sunt acuzați și de tortură

Gorj: Cei patru mascați reținuți sunt acuzați și de tortură

Procurorii gorjeni i-au readus vineri la audieri pe cei patru angajați au Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj, reținuți pentru 24 de ore. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor și tortură.

Anchetatorii au stabilit că au bătut cu violență un bărbat de 41 de ani, din Novaci, care fusese reținut pentru ultraj, după ce acroșase cu mașina un polițist rutier. Bătaia soră cu moartea a avut loc în duba mascaților, precum și în sediul Poliției Novaci, după cum au stabilit procurorii.

„Se reţine de procuror că în seara zilei de 20.05.2022, în intervalul orar 21.00-23.00, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, alcătuind o echipă de intervenţie, având-o în custodie pe persoana vătămată, cercetată la momentul respectiv în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate.

Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând MAI, cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfa, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având in vedere că persoana vătămată condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS