14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru un cetăţean turc judecat pentru trafic de droguri

Arest prelungit pentru un cetăţean turc judecat pentru trafic de droguri

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestaţia formulată de un cetăţean turc, arestat preventiv pentru trafic internaţional de droguri de mare risc. Potrivit anchetatorilor, pe 1 februarie, în tirul pe care bărbatul îl conducea, polițiștii de frontieră din Calafat au descoperit 81 kilograme de opiu.

Potrivit procurorilor DIICOT, transportul de opiu a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din Calafat, pe 1 februarie. Anchetatori au precizat că drogurile au fost găsite sub paravântul cabinei tirului condus de un cetățean turc, de 48 de ani. Şoferul transporta mase plastice și circula pe ruta Turcia-Germania.

”La data de 01.02.2022, inculpatul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, pe sensul de intrare în România, la volanul unui autocamion. Cu ocazia efectuării controlului specific, polițiștii de frontiera din cadrul SPF Calafat au descoperit în partea superioară a cabinei, în zona în care se află paravântul, mai multe pachete ambalate în saci de plastic, ce conțineau cantitatea de aproximativ 81 de kilograme de opiu, cu o valoare de piață de peste 1.500.000 euro”, au precizat anchetatorii.

Arest prelungit pentru cetăţeanul turc

Suspectul a fost arestat preventiv pe 2 februarie. De atunci, mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă de patru ori, ultima dată pe 19 mai. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat joi, pe 26 mai. Judecătorii craioveni au respins ca nefondată contestaţia inculpatului, aşa că acesta rămâne în continuare în arest preventiv.

Între timp, pe 19 aprilie, inculpatul a fost deferit justiţiei de procurorii DIICOT. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS