5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea îşi promovează oferta pentru admitere în centrul Craiovei

Universitatea îşi promovează oferta pentru admitere în centrul Craiovei

În Centrul Vechi, studenții Universității din Craiova prezintă oferta educațională pentru fiecare specializare și aparatura pe care învață pentru a-i atrage și pe alți tineri spre băncile facultăților. Evenimentul de promovare a ofertei educaţionale se numeşte „Studenţii noştri pot mai mult” şi a ajuns anul acesta la cea de X-a ediţie. Potrivit rectorului Universităţii din Craiova, oferta educaţională va fi prezentată şi săptămâna viitoare în holul Universităţii din Craiova, la Ziua Porţilor Deschise.

Oferta educaţională a Universităţii din Craiova prezentată de studenţi

„Studenţii noştri pot mai mult” este un eveniment de promovare a ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova care anul acesta a ajuns la cea de a X-a ediţie. Cei interesaţi să cunoască studenţii, profesorii dar şi aparatura şi să vadă şi unele demonstraţii practice sunt aşteptaţi să treacă pe la standurile facultăţilor, amenajate pe strada Theodor Aman, în Centrul Vechi al Craiovei, inclusiv astăzi în intervalul orar 9.00-17.00. Rectorul Universităţii din Craiova, prof.univ.dr Cezar Spînu, a precizat că anul acesta este o ediţie jubiliară.


„Deschidem ediţia a X-a a evenimentului „Studenţii noştri pot mai mult”. Iată, o ediţie jubiliară într-un an jubiliar! Anul acesta Universitatea din Craiova împlineşte 75 de ani de la înfiinţare. În ceea ce priveşte această manifestare, ea a fost gândită pentru studenţi. Este o manifestare de promovare a facultăţilor, dar o promovare uşor atipică, în sensul în care copiii au ieşit din sălile Universităţii cu realizările lor. Fiecare facultate încearcă să-şi promoveze programele de studii, arătând comunităţii din care facem noi parte, craiovenilor şi tuturor celor care în aceste zile vor fi pe strada Theodor Aman şi în Centrul Vechi al municipiului Craiova le vor arăta ceea ce fac ei în laboratoare. Este a X-a ediţie”, a precizat prof.univ.dr Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova.

Ce puteţi vedea la standurile Universităţii din Craiova

Studenţii Universităţii din Craiova prezintă oferta educaţională

Cei care vor trece pe la standurile Universităţii din Craiova vor vedea o parte din aparatura din laboratoarele facultăţilor, produsele obţinute şi premiate la concursuri naţionale şi internaţionale sau se pot bucura de programul artistic al studenţilor de Departamentul de Muzică şi Arte.

„Copiii şi colegii mei s-au capacitat. La standurile facultăţilor puteţi vedea diferite tipuri de roboţi de la Facultatea de Automatică şi Informatică, roboţi cu care au participat la diferite competiţii naţionale şi internaţionale la care chiar au câştigat numeroase premii. O să vedeţi carturile de la Facultatea de Mecanică cu multe premii naţionale şi internaţionale câştigate. Acum 2-3 ani de zile au obţinut locul I într-o cursă desfăşurată chiar pe traseul de Formula 1 de la Monza. O să vedeţi experimente spectuloase de la Facultatea de Chimie şi de la Facultatea de Fizică. O să vedeţi diverse dispozitive electrice de la Facultatea de Inginerie Electrică. Absolut toate facultăţile au câte un stand prin care încearcă să-şi promoveze partea de educaţie, dar şi partea socială, la care Universitatea din Craiova stă foarte bine”, a spus rectorul Universităţii din Craiova.

Studemţii Universităţii din Craiova prezintă oferta educaţională

Săptămâna viitoare vor fi Zilele Porţilor Deschise

Cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înfiinţare, Universitatea din Craiova a pregătit o serie de manifestări culturale, ştiinţifice şi culturale care vor avea loc pe parcursul întregului an. Săptămâna viitoare, de exemplu, oferta educaţională va fi pusă din nou în valoare la Zilele Porţilor Deschise.


” Săptămâna viitoare, pe 2-3 iunie, în holul Universităţii din Craiova vom avea un alt eveniment, Zilele Porţilor Deschise, în parteneriat cu inspectoratele şcolare din cele cinci judeţe din această regiune. Mii de copii, părinţi şi profesori din sistemul preuniversitar vor putea lua contact cu standul fiecărei facultăţi unde vor găsi pliante cu oferta educaţională, numărul de locuri la buget şi taxă pentru fiecare specializare, vor putea primi informaţii despre partea socială a Universităţii din Craiova, cămine, condiţii în cămine, cantine ş.a.m.d.”, a subliniat prof.univ.dr Cezar Spînu.

Totodată, rectorul Universităţii din Craiova a mai precizat că nu s-a diminuat numărul locurilor bugetate la licenţă şi master.
„Numărul de locuri la licenţă este de 2.900, acelaşi ca anul trecut. La master avem 1.700 de locuri, la fel ca anul trecut. Asta înseamnă că Universitatea din Craiova, având admiteri de succes în ultimii ani nu are o reducere a numărului de locuri aşa cum se întâmplă an de an la mai toate universităţile din România. Avem şi noutăţi care vor fi găsite pe pagina de admitere a Universităţiii din Craiova şi la Zilele Porţilor Deschise”, a precizat rectorul Cezar Spînu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS