6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceele din Dolj îşi prezintă oferta pentru admitere la Universitatea din Craiova

Liceele din Dolj îşi prezintă oferta pentru admitere la Universitatea din Craiova

Liceele din Dolj îşi prezintă astăzi oferta educaţională pentru clasa a IX-a, în holul Universităţii din Craiova. Fiecare liceu are un stand la care a expus aparatura specifică laboratoarelor, iar elecvii fac demonstraţii pentru a atrage colegii mai mici la specializările la care ei învaţă în prezent.

Standurile pot fi vizitate până la ora 14.00, fiind prezenţi şi profesori dar şi manageri care le stau copiilor şi părinţilor la dispoziţie pentru a le răspunde la întrebări.

„Scopul acestui Târg este acela de a crea o legătură cât mai apropiată între şcolile gimnaziale şi învăţământul liceal. Să nu uităm că învăţământul liceal are o ofertă extrem de variată, începând de la clase cu profil teoretic, cu specializări clasice, la învăţământ vocaţional, la învăţământ liceal tehnic, la învăţământ profesional şi învăţământ profesional dual. Şi pentru ca lucrurile să meargă bine şi copiii noştri de clasa a VIII-a să aleagă meseria potrivită este important să vină şi să vadă cum se desfăşoară activităţile în toate aceste unităţi de învăţământ.

Bineînţeles, că pentru a putea să-i orientăm în carieră avem nevoie şi de părinţii lor care de multe ori sunt cei care îi direcţionează într-un anumit fel către o meserie sau către un anumit profil , dar este important să ştie ce pot face, ce abilităţi au şi să aleagă calea potrivită pentrui ei, nu pentru profesorii lor sau pentru părinţii lor”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Economia din regiune are nevoie de specialişti


La deschiderea oficială Târgului Ofertelor Educaţionale a fost prezent şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Oltenia care a precizat că pe piaţa muncii este nevoie de specialişti şi i-a încurajat pe elevi să se îndrepte spre specializările din domeniul tehnologic.


„Sunt plăcut impresionat de ceea ce dumneavoastră prezentaţi şi vreau să vă conving că regiunea Oltenia are nevoie de specialişti, are nevoie de oameni bine pregătiţi mai ales în domeniile tehnice, inclusiv în învăţământul dual pentru că profilul economic se schimbă. Dinamica este foarte mare. Apar firme şi investitori din străinătate care vin cu tehnologii noi, cu echipamente noi şi chiar firme din regiune investesc în echipamente şi toate au nevoie de punere în funcţiune, toate au nevoie de mentenanţă, toate au nevoie de service. Nivelul este din ce în ce mai mai mare şi cu toţii avem nevoie de oameni bine pregătiţi”, a spus Gabriel Vlăduţ, directorul Camerei de Comerţ Oltenia.


Liceele au expus la standuri diplomele şi trofeele obţinute de elevi. În plus, cadrele didactice au expus care sunt avantajele fiecărei profesii, fiind pus accentul şi pe domeniul de alimentaţie şi turism.


„La liceu avem specializarea Tehnician analize produse alimentare dar şi Tehnician in gastronomie, iar la învăţământul profesional avem specializările bucătar şi ospătar. Elevii noştri sunt căutaţi pentru angajare chiar de pe băncile şcolii pentru că sunt bine pregătiţi. Instruirea practică se desfășoară atât în atelierele școală, dotate corespunzător calificărilor profesionale, cât și la agenții economici cu care avem încheiate parteneriate”, a spus Laura, Vasile, directorul Liceului de Industrie Alimentară din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS